Mercedes X-клас за къмпингуване


8
ян.
2018

Два месеца след пускането на пазара на Mercedes X-клас през ноември 2017 г. моделът се появи и във версия за къмпингуване (може да бъде видяна на изложението за каравани и туризъм в Щутгарт от 13-ти до 21-ви януари 2018 г.).

Обикновено като бази за кемпери се използват моделите Mercedes Viano/V-клас (или VW T6). Офроуд-модел като пикапът Mercedes X-клас има определени предимства, ако къмпингуващият е решил да го направи в Алпите или Карпатите например. Благодарение на дългото си междуосие и успешната настройка на окачването X-демонстрира и много добри качества при пътуване на дълъг път. За задвижването на модела отговаря 2-литров 4-цилиндров дизелов агрегат със 163 или 190 к.с. с включващо се двойно задвижване. Версията с 4х4 притежава понижаващи предавки и блокаж на диференциала на задната ос. Прикаченият товар на модела е 3,5 тона.

X-клас може да се превърне в кемпер, ако на товарната му повърхност се монтира кабина – спокойно, след пътуването тя може да се демонтира. Подобно решение ни показва производителят Tischer. Топлоизолираната кабина от сандвич-панели приютява легло с дължина от 1,50 метра и е висока около 2 метра. Освен това разполагате с кухня с три газови котлони и три места за сядане, които могат да се разпъват във второ легло. Интегрираната баня има сгъваема мивка и завъртаща се тоалетна чиния с цел осигуряване на повече място при къпане.

Решение с чекмеджета за пикапа пък ни представя VanEssa mobilcamping: тежащо 250 килограма чекмедже съдържа кухня с хладилник, възможности за готвене и миене, както и място за съдове и хранителни запаси.  Има втзможност и за пренощуване – ако разпънете палатка за покрив върху повърхността.

 

Още по темата

Card image cap
Първа фотография на Pagani Huayra Roadster

31
ян.
2017

Вероятно новата версия на суперавтомобила няма да използва „крилати“ врати

Card image cap
Тъщата на Екълстоун е спасена

1
авг.
2016

Семейство Екълстоун си отдъхват: Тъщата на собственика на Формула 1 е спасена от заложничество с помощта на специален отряд.

Card image cap

В последния брой:

Архив >