Mercedes X-клас за къмпингуване

0801
2018

Два месеца след пускането на пазара на Mercedes X-клас през ноември 2017 г. моделът се появи и във версия за къмпингуване (може да бъде видяна на изложението за каравани и туризъм в Щутгарт от 13-ти до 21-ви януари 2018 г.).

Обикновено като бази за кемпери се използват моделите Mercedes Viano/V-клас (или VW T6). Офроуд-модел като пикапът Mercedes X-клас има определени предимства, ако къмпингуващият е решил да го направи в Алпите или Карпатите например. Благодарение на дългото си междуосие и успешната настройка на окачването X-демонстрира и много добри качества при пътуване на дълъг път. За задвижването на модела отговаря 2-литров 4-цилиндров дизелов агрегат със 163 или 190 к.с. с включващо се двойно задвижване. Версията с 4х4 притежава понижаващи предавки и блокаж на диференциала на задната ос. Прикаченият товар на модела е 3,5 тона.

X-клас може да се превърне в кемпер, ако на товарната му повърхност се монтира кабина – спокойно, след пътуването тя може да се демонтира. Подобно решение ни показва производителят Tischer. Топлоизолираната кабина от сандвич-панели приютява легло с дължина от 1,50 метра и е висока около 2 метра. Освен това разполагате с кухня с три газови котлони и три места за сядане, които могат да се разпъват във второ легло. Интегрираната баня има сгъваема мивка и завъртаща се тоалетна чиния с цел осигуряване на повече място при къпане.

Решение с чекмеджета за пикапа пък ни представя VanEssa mobilcamping: тежащо 250 килограма чекмедже съдържа кухня с хладилник, възможности за готвене и миене, както и място за съдове и хранителни запаси.  Има втзможност и за пренощуване – ако разпънете палатка за покрив върху повърхността.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин