Mercedes W123: от колата на шефа до магарето на майстора


16
мар.
2017

Новата средна класа на Mercedes: честен, прям и надежден, с две думи – типичен германец. Свържете тези добродетели с красота и дори кралете няма да устоят на резултата.  

Колко струва? 14 Марки. Задръжте рестото: такси. Тази роля той играе през целия си живот. Очила, бяла якичка и вратовръзка? Няма проблем за служебния автомобил. Това бе в началото. 10 чувала с цимент в 500-литровия багажник? Гумени ботуши и дочени панталони?. Този имидж той споделя към края на дните си. Работното магаре – най-добрият приятел на сърцатия селски човечец. Тази връзка обикновено е най-продължителната.

Както обикновено при Mercedes: Изчистен дизайн за водача и пътника до него. Един поглед към арматурното табло е достатъчен, за да се отговори на всички въпроси. Кормилото му наистина е голямо.

Такъв е той – най-добрият приятел за всички случаи: ден и нощ той е нащрек и в слънце, и в дъжд, и в сняг. Издръжлив, удобен и як, дори и когато става дума за работа, която образува черно под ноктите, едновременно с това е достатъчно приличен да стои на паркинг пред хотел Риц, принципен и стъпил здраво на земята. Ветровете духат, модни тенденции идват и си отиват, но Mercedes-Benz 230 от серията W123 стои здраво като чугунен паметник. Произведен през 1976 година, 300 000 километра по-късно той си е все същият (с оригиналния си двигател) и гледа уверено напред в бъдещето.

Честен, прям и надежден, дори и в завоите: На този 230 може да се разчита.

Продължете на следващата страница

Още по темата