Mercedes Vision Tokyo: комфортното канапе на Mercedes

Mercedes иска да направи впечатление най-вече на младежката аудитория със студията Vision Tokyo. Космическият петместен модел е с отлична свързаност – нещо като интернет лаундж на колела

1611
2015

ДНЕШНАТА МЛАДЕЖ Е ЗАГАДКА за автомобилните производители. Желанието за собствено превозно средство намалява, а най-новите модели смартфон и таблет изместиха мощните коли като символ на статуса. Mercedes обече не иска да се откаже лесно от поколението Z, тоест родените след 1995 г.

Mercedes-Benz Concept Tokyo 2015

С показаната в Токио студия Vision Tokyo от Daimler доказват, че са разбрали желанията на дигиталната младеж по отношение на автомобилите. Началото, разбира се, е при дизайна. Въпреки че с дължината си от 4,80 метра студията е с размерите на седан от средния клас, тя изглежда съвсем различно. Мотото е възможно по-голямо пространство вместо представителни линии. И действително Mercedes променя класическото разположение на седалките. Все пак има волан, но не и превключватели и предна дясна седалка. Разбира се, не е и нужно, тъй като цялата техника – например камера с ъгъл 360 градуса за автономно шофиране, е на борда. Да караш сам? Едва ли е предпочитано занимание в задръстванията на големите градове. Вместо това отзад има голям диван, интернет лаундж с холограмно изображение на социалните мрежи. Отзад за пасажери дори са инсталирани LED монитори.

Mercedes маха предна дясна седалка и инсталира канапе

Mercedes маха предна дясна седалка и инсталира канапе

Още нещо, което е важно за поколението Z: екологично задвижване. Tokyo е оборудван с горивна клетка, като изцяло електрическият му пробег е 190 километра. Напълно свързан и екологичен – нещата между Daimler и младежта биха могли да се получат.

ИЗВОД

Студиите на Mercedes са традиционно интелигентни и не приличат на следващото поколение на модел, който ще се появи по пътищата. Кога бихме могли да видим серийно Vision Tokyo? В средата на 2020 г., когато автономното шофиране стане реалност и ще ни трябва такъв диван на колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин