Mercedes Sprinter Extreme Concept: товарачът от „Джурасик Парк“

Sprinter Extreme Concept е всичко, което „транспортьорът“ на Mercedes никога няма да бъде: див, необуздан и екстровертен. В Чикаго Mercedes представи зеления прототип

1902
2016

Отровно зеленото фолио на Sprinter Extreme Concept, който Mercedes представи в Чикаго, сякаш крещи – „Аз идвам от „Джурасик парк“! В действителност обаче автомобилът не е от никой филм. Просто от Daimler са поръчали на тунинг специалистите в Renntech да променят практичната машина така, че посетителите на автосалона в Чикаго (13-21 февруари) да обърнат внимание на качествата й. Дизеловият двигател под предния капак и автоматичната трансмисия 7G-tronic не са променени. Sprinter обаче е получил хромирани ауспухови тръби, вдигнато окачване, вдъхновени от G-клас джанти Beadlock и гуми за офроуд.

Каросерия на самосвал от Scattolini

На покрива е разположен багажник с фарове, два от които светят съответно наляво и надясно и могат да бъдат използвани за търсене. Под предната броня oт Renntech са поставили защитна скара с допълнителни светлини и лебедка. Прототипът разполага с каросерия тип „самосвал“ от Scattolini. На нея могат да бъдат натоварени 2,3 тона, които да се изсипват наляво, надясно и назад.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин