Mercedes SLC или Audi TT: коя е иконата на бъдещето?

SLK вече се нарича SLC – и за пръв път ще го сравним с Audi TT. В теста участва и едно Porsche 911 Cabrio от 1989 година. Отваряме покривите за теста


10
окт.
2016

Между другото: въпреки че текстилният гюрук на ТТ е с дебела изолация, благодарение на металната конструкция при затворен покрив в Benz е по-тихо при практически всякакви скорости. При отворен покрив разликата между двата автомобила не е голяма, до около 100 км/ч вятърът духа нежно в кокпита, до около 130 км/ч течението е приятно, но над тази скорост става силно. За по-изнежените натури Audi предлага електрически ветробран като опция, „духалка“ за топъл въздух за врата, Mercedes също може да бъде оборудван с подобни екстри – споменаваме това само за пълнота, ние естествено не препоръчваме тези глезотии. Ясно е, че при старото 911 такива неща изобщо няма.

Колко нежни са били автомобилите навремето! В сравнение с произведеното през 1989 година 911 дори и TT изглежда масивно

Колко нежни са били автомобилите навремето! В сравнение с произведеното през 1989 година 911 дори и TT изглежда масивно

Отзад на Benz е изписано SLC 300, но под предния капак работи 2-литров четирицилиндров мотор. Турбоагрегатът с директно впръскване развива 245 к.с. при 5500 оборота и винаги е комбиниран с 9-степенна автоматична трансмисия. Грубоватият четирицилиндров мотор разгръща мощна тяга от ниски обороти, и то при доста силен шум. Автоматичната трансмисия превключва бързо, но понякога се обърква при избора на някоя от множеството предавки. Като цяло всичко е солидно и балансирано, като характер това е по-скоро кабрио-лимузина, отколкото див роудстър.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >