AUTO BILD България / Mercedes SL R107 като „шутинг брейк“ с две врати

Mercedes SL R107 като „шутинг брейк“ с две врати


30
ян.
2019

Отвъд Океана си падат по третата генерация на Mercedes SL с означение R107. Да, става въпрос за модела, който участва в „Ченгето от Бевърли Хилс“, сериала „Далас“ и т.н. Любовта на янките към култовия Benz продължава да бъде жива и днес – макар и в по-различна форма. В момента из Мисури се движи преправен като „шутинг брейк“ 450 SL. Каросерията на германския автомобил е модифицирана в продължение на две години и половина. Колата е получила нови стъкла, модерни електрически кожени седалки от Lexus, както и модифицирана изпускателна система и нови 18-цолови джанти.

Познавачите на SL веднага ще забележат, че фаровете идват от европейската версия – а не са характерните за САЩ двойни кръгли. Дървеният волан Nardi придава изискана атмосфера в кокпита. Задният капак се отваря над стоповете – т.е. товарният ръб на задвижваното от 4,5-литров V8 „комби“ е височък. Но нека си го кажем с ръка на сърцето – на кого му пука, та нали всичко е само за шоу?

Още по темата

Card image cap
GLE 63 S Coupé става още по-агресивен и вдига 300

31
окт.
2017

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé с бодикит от Hamann Motorsport е не само 9 см по-широк, но по желание на клиента може да бъде и по-мощен.

Card image cap
Mercedes-AMG GT R Edo Competition: 585 „коня“ не стигат

16
апр.
2018

„Благородната“ тунинг компания Edo Competition направи AMG GT R с мощност до 700 к.с. Екстремни при проекта са не само мощността и звукът, но и гумите. Ние тествахме машината!

Card image cap

В последния брой:

Архив >