Mercedes SL на Тръмп обявен за продан

Търговец на олдтаймери от германския град Вагхойзел се готви за сделката на живота си – продажба на Mercedes-Benz 560 SL, някога притежание на Ивана и Доналд Тръмп

3101
2017

На пръв поглед този Mercedes-Benz 560 SL (R107) от 1987 г. не изглежда с нищо по-специален от останалите екземпляри на модела. Червеният кабриолет е един от последните SL-и с V8-двигател, генериращ 231 к.с., от поколението, произвеждано в периода 1971-1989 г. По-интересно става, когато се запознаем с документите на колата: от тях става ясно, че автомобилът някога е бил притежание на Ивана и Доналд Тръмп. През италиански дилър колата стига до сегашния си собственик, живущ в близост до Карлсруе.

Около еуфорията с новия държавен глава на САЩ търговецът на стари автомобили веднага се е усетил, че може да получи добър „бонус“ под формата на по-висока цена. Някога колата е била продадена заедно с вилата на Ивана във Флорида – а днес Mercedes-ът няма да смени притежателя си за по-малко от 80 000 евро. Всъщност тази сума не е чак толкова впечатляваща с оглед на факта, че 560 SL струва между 20 и 50 хил. евро в зависимост от състоянието, годината на производство и т.н. Надали обаче машината ще бъде продадена за 190 000 евро – колкото Golf-а на папа Бенедикт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин