Mercedes S600 Lorinser Coupé на Майкъл Джордън се продава на търг!


23
авг.
2020

Ето нещо за феновете на Майкъл Джордън! В момента на търг се продава Mercedes S600 Coupé на краля на баскетбола. С тунинг от Lorinser и подписа на Джордън!

Ако сте фен на баскетболната звезда Майкъл Джордън, то можете да си купите например маратонки Air Jordan. Хардкор-почитателите с предпочитания към автомобилната екстравагантност  могат да стигнат малко по-далеч. В момента на търг се предлага произведен през 1996 г. Mercedes S600 Coupe, собственост на краля на баскетбола. Навремето Джордън си е поръчал тунинг от специалистите от  Lorinser, а колата има и телевизионен опит: тя участваше в излъчения в началото на 2020 г. документален филм за Джордън „The Last Dance“  – зад волана на автомобила бе самият Майкъл Джордън!

Това S-клас Coupé с код C 140 е произведено през 1996 г., малко преди от Mercedes да преименуват модела на CL. Не е изненадващо, че тогава Джордън се спира на най-мощния двигател. Под капака на  600 работи атмосферен V12-мотор с работен обем от 6 литра, 394 к.с. и 570 Нм максимален въртящ момент. Разходът на гориво от минимум  15 литра едва ли е притеснявал звездата от НБА. За адекватна визия   Benz-ът е получил няколко части от Lorinser. Бодикит, 18-цолови джанти, заден спойлер, ауспухова уредба и допълнителни декорации от хром – всичко това е монтирано от германските тунинг-специалисти. Така луксозното Coupé в цвят „Navy Deep Blue Metallic“ става още по-впечатляващо, без да изглежда прекалено помпозно. Двигателят не е тунингован.

Вътрешното пространство ни очаква с целия арсенал от лукс през 90-те години. Дървени апликации, автоматична климатична инсталация, електрическа задна щора, електрически многоконтурни седалки с функция Memory, както и други. Абсолютно гениален и интегрирания автомобилен телефон. При включването му на дисплея се появява името на шесткратния шампион от НБА! Името личи и в документите на автомобила, който се е водил на Джордън и на съпругата му. Вероятно именно това би било причина за покупката за мнозина.

Големият пробег не е от значение

Coupé-то е обявено в Beverly Hills Car Club, a търгът стартира на 13-ти август в 21 ч. средноевропейско време и приключва днес, на 23-ти август. Не е ясно, каква сума ще донесе този Lorinser-Benz – нормалните Coupé-та S600 рядко струват повече от 60 000 лв., но все колата е притежавана и карана от Майкъл Джордън. Пробегът на автомобила не е никак малък – 252 804 километра. Първоначалната оферта стартира от 23 долара, а междувременно най-високото предложение е 201 700 долара (около 340 000 лв.). Предполага се, че това V12-Coupé с известен предишен собственик спокойно може да надхвърли сумата от 400 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин