Mercedes S600 на новия век (ВИДЕО)

Тунингован S-клас с елементи на SLS, класическа радиаторна решетка от W100 и много декорации събира погледи в Калифорния. Вижте видеоклип с участието на S600 Royale!

2012
2016

Това определено е един от най-шантавите Benz-проекти, който от известно време циркулира в Мрежата. А сега автомобилът, който възбуди толкова много дискусии в уебпространството, беше забелязан в Калифорния и заснет във видео. На кого е колата? Добре ли изглежда? Нов клип на Youtuber-а effspot дава отговорите на някои въпроси около S600 Royale.

В знак на почит към Mercedes 600

Да започнем с фактите – или по-скоро, с най-важното: за базата на S600 Royale, както е видно, е използван Mercedes S-клас от 2014 г. Тази информация е изнесена от Carscoops – с оглед на номер шаси и непроменения интериор. Видимо, е че фаровете и стоповете идват от SLS AMG, но в случая те са обградени от хромирани пръстени – в знак на почит към легендата Mercedes 600 (W 100) от 60-те години (каквато има в гаража на НСО, с шест врати – Landaulet). За този модел напомнят и „носталгичната” радиаторна решетка, както и големият брой хромирани детайли по екстериора. Въздухозаборниците отстрани и на капака на двигателя по-скоро „насочват” към модерните „спортисти” на Mercedes – но не и „бароковите” джанти.

Fisker? Carlsson? Къде е направен?

Разбира се, за естетиката на този проект, смесица от класическо и модерно, може да се спори много. Но не и за изпълнението му – от клипа е видно, че заелият се с радикалната трансформацията е истински майстор. Няма точна информация кой е преобразил този Benz. Според някои слухове Royale бил направен от Хенрик Фискер за самия него. Втората теория е, че специализираната в тунинг на Mercedes-и компания Carlsson е автор на модификациите, по поръчка на арабски шейх. Ние май сме по-склонни да вярваме на това…

„Биленкин“: от Русия с любов

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин