Mercedes S 680 Guard 4Matic: „танкът“ на канцлера за 1 млн. лева

2408
2022

По отношение на лака на каросерията: предлагат се всички цветове, но важното е колата да е черна. „Никой не поръчва други цветове“, казва Ширхолц. По тази причина на пръв поглед Guard изглежда като всяка S-клас дълга база. Под каросерията обаче се крие автомобил, който почти няма нищо общо с лимузината от Щутгарт. Пътническата клетка е така забулена, както и преговорите за коалицията през миналата есен (в Германия). Тоест не са използвани няколко стоманени плоскости за вратите както досега. Новият Guard е с различна конструкция и не е базиран на серийния автомобил. Така бронираният автомобил на канцлера ще издържи на всевъзможни атаки – независимо дали идват отляво или отдясно (естествено и отгоре и отдолу).
„Guard притежава най-високия защитен клас VR10“, казва Ширхолц. Само за сравнение: срещу обстрел с автомат „Калашников“ е достатъчен и клас VR6. При този Benz няма шанс нито един снайперист. „За сертифицирането срещу автомобила бяха изстреляни над 300 куршума“, казва Ширхолц. Друг тест е този с експлозив от 12,5 кг. Колата е издържала и на това. Само вратите са с тегло от 180 кг – едната. За да може да бъдат отворени, те са оборудвани със специална механика.

Екраните отзад показват навигацията или телевизора. Така канцлерът може да гледа самия себе си
Сигурност за Германия (слоганът на социалдемократите от 1980 г.): Закопчалката на предпазния колан свети в другарското червено

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ