Тест » Mercedes S 500 4Matic: повече от автомобил (TECT)

Mercedes S 500 4Matic: повече от автомобил (TECT)

0705
2021

Появата на нов S-клас винаги е събитие. Така е още от 1972 г., когато излиза Серия 116 – първият „S-клас“. Нещата изглеждат по същия начин и сега – със старта на новия S-клас W 223. Рекламният слоган на Mercedes „Най-доброто или нищо“ отново поставя високи цели и вкарва голям брой иновации и нова техника. На пръв поглед от тях не се вижда много. W 223 има направо сдържан външен вид. С неособено голяма радиаторна решетка, дълъг преден капак, балансирани пропорции. Изчистена и хармонична – за разлика от някои от бароковите си предшественици. Това впечатление обаче се променя при поглед към интериора. Това вече не е просто вътрешно обзавеждане, а инсценировка. На лукс. Изцяло новоаранжирана, по-лека и по-просторна в сравнение с досега.

Интериорът на новия S-клас вече не е просто вътрешно обзавеждане, а умела инсценировка на лукс
Задницата е просторна. Много удобни, електрически регулиращи се седалки за 4085 лв., 7-инчов таблет

Огромните екрани на предшественика са изчезнали, като са заменени от два отделни дисплея. 12,3-инчовото дигитално табло пред водача се предлага и с 3D техника (2380 лева). С брилянтна графика блести и напречно разположеният 12,8-инчов дисплей на централната конзола. Предимството на позицията – не ви се налага да протягате ръка, така че тя спокойно може да остане върху централната конзола и въпреки това ще достига монитора. Менютата са безупречни, а ако въпреки това не се справяте с тях, бихте могли да използвате гласовите команди на системата MBUX. Големите активни мултиконтурни седалки (4810 лв.) се регулират на много степени (19 електромотора) и са оборудвани с десет различни програми за масаж. С което те са дори по-удобни от дивана вкъщи. Задницата на Benz предлага много място – в тестовия автомобил освен това и висока степен на удобство благодарение на електрически регулиращите се задни седалки (4085 лева). Много релаксиращо.

За 12,3-инчовия дисплей се предлагат четири изгледа, тук е ексклузивният, горе класическият. Страхотна 3D визия за 2380 лева
Фино машиностроене: 3-литровият редови 6-цилиндров мотор с 435 к.с. притежава мощ, култивираност и добри обноски

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин