Mercedes S-клас като Tesla, само че по-добър!


8
юли
2020

Със следващия S-клас Mercedes ще въведат нова система на управление на кокпита. Тя наподобява на тази на Tesla, но функционира значително по-добре.

Всички бутони и превключватели изхвърчат – вместо тях ще има огромен таблет! 12,8-инчовият OLED-тъчскрийн заменя почти всички бутони и механични превключватели в S-клас на Mercedes. BMW например ще продължи да използва своя въртящ/натискащ се превключвател.

Ергономията е оптимална. Ако настроите седалката си приблизително така, както ви учат по време на шофьорските курсове, ще стигате безпроблемно до долната част на основния монитор.

Кокпитът на S-клас е силно редуциран, изхвърчали са 27 превключвателя и бутони. Дигитални уреди, функции и елементи на управлението се появяват само тогава, когато водачът желае или има нужда от тях.

Нов изглед за спортния режим и ексклузивен „Day & Night“ дизайн за дигиталния комбиниран уред в новия S-клас.

Две камери отпред и отзад на тавана на автомобила проследяват движенията на пасажерите. Ако например някой иска да слезе, без да обърне внимание на приближаващия велосипед, системата предупреждава и се намесва. Камерите реагират на жестове.

С помощта на четири микрофона всяко от местата в автомобила е свързано със системата „Hey Mercedes“. Преди това командите можеха да се дават само от първия ред седалки. В новия S-клас можете да задавате тон и от задните места.

С новия S-клас MBUX за първи път става напълно функционираща и на задните седалки. На два 11,6-инчови дисплея двамата пасажери от втория ред могат да управляват климатика, музиката и различни настройки.

Освен това в поставката на подлакътника има 7-инчов таблет, който влиза в употреба, когато седалката зад пътника до водача посредством жест се преобразува в в легнало положение.

След като MBUX 2018 стартира в A-клас и след това намери място във всички останали модели на Mercedes, сега ще видим, дали новата  MBUX от S-клас също ще бъде въведена за всички модели на марката. Не би трябвало да бъде другояче, тъй като както е известно „MBUX, система за всички модели на Mercedes“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин