Mercedes R-класа: простор на промоция

Всъщност това е моделът с най-голяма загуба на стойност: 11 години след представянето на модела R-класата се предлага на цени, по-ниски с до 80%. Износителите отдавна са установили това. И изкупуват наред

1909
2017

Преди 11 години в Mercedes стартираха един експеримент: как ще се продава автомобил, който може всичко? Място за до 7 пътници, уверено придвижване по заснежените зимни пътища благодарение на двойното задвижване и комфорт като на S-класата. Да, R-класата умее всичко това. И въпреки това се провали, поне в Германия. От цялата ситуация в момента печелят търговците на употребявани автомобили, защото R-класите вече са много изгодни . На цени от 10 000 евро се предлагат запазени екземпляри с пробег до 180 000 км.

Но това, което прави този модел толкова непопулярен в Германия, гарантира стабилното търсене в чужбина: дългият „параход“ е популярен в Източна Европа точно заради размерите си, износителите изкупуват всичко наред. Напълно основателно, защото, който се е качил веднъж в R-класа, повече няма да иска да слезе. Седите ката на трон върху удобните кресла, наслаждавате се на перфектна видимост върху пътя, като в същото време Airmatic ви пренася на седмото небе.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES R-КЛАСА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Въздушното окачване има и спортен режим, но той изобщо не подхожда на характера на автомобила. Едно е категорично ясно: R-класата е създадена за дългите и абсолютно прави магистрали в САЩ, в острите завои двутонният колос доста се наклонява. Между другото, „късата“ версия (с дължина 4,92 метра) изобщо не е по-динамична. На спокойния характер на модела подхожда и V6-дизелът на R 320 CDI: той звучи добре, хармонира със 7 – степенната автоматична трансмисия, осигурява мощна тяга и се задоволя ва с 10 до 11 литра дизелово гориво. Лакомият V8 бензинов двигател явно е само за фенове. Но това май важи и за целия автомобил?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин