AUTO BILD България / Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard: лимузината танк

Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard: лимузината танк

Повече сигурност и лукс не може да има: Mercedes-Maybach Pullman Guard e нещо като застраховка живот на колела за най-важните хора на планетата


25
сеп.
2016

Лошото никога не спи. А за да могат важните, могъщите и богатите на този свят (които не винаги са на страната на доброто) да се чувстват сигурно на улицата, Daimler пуска Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Това, което в Щутгарт наричат Sonderschutzfahrzeug (бел. ред. „специален защитен автомобил“), се простира на дължина 6,50 м и тежи 5,1 тона – и естествено, разполага с почти всички възможни удобства на борда.

Междуосието е колкото малък автомобил -  4,42 м. Освен това Pullman-ът е с 10 см по-висок от S-клас.

Междуосието е колкото малък автомобил –  4,42 м. Освен това Pullman-ът е с 10 см по-висок от S-клас.

Защитни компоненти от специална стомана

Макар че размерите са същите като при Mercedes-Maybach S 600 Pullman, концепцията за сигурност е взета от Mercedes-Maybach S 600 Guard. Машината отговаря на клас бронировка VR9 срещу обстрел с патрони със стоманено ядро, развиващи до 2950 км/ч, и е сертифицирана за експлозия по нормата ERV 2010 (Explosive Resistant Vehicles). Още по време на създаването на голата каросерия в дългия Pullman Guard в кухините са поставени защитни компоненти от специална стомана. На най-опасните места, където се отварят фуги и има преход между различни материали, са използвани иновативни системи за припокриване с цел максимална балистична защита.

Стоманена рамка пази главите

Тиловете на пътниците отзад са защитени посредством стоманена рамка зад седаките. Тонираните стъкла от вътрешната си част са защитени от обстрел благодарение на поликарбонат и със своята многослойна структура предлагат много добри оптични качества. В случай на опасност допълнителна помощ оказват сирена, сигнални светлини, радиостанция, допълнителен акумулатор, както и високоговорител и микрофон.

Завесите за проозорците са серийни.

Завесите за проозорците са серийни.

С дължината си от 6,50 м Pullman е с около метър по-дълъг от Mercedes‑Maybach S-клас. Междуосието се равнява на впечатляващите 4,42 м, а височината – на 1,60 м, с 10 см повече спрямо стандартен S-клас. Така негово или нейно височество няма да има проблем, ако реши да носи короната си. 6-литровият V12 Biturbo на Mercedes-Maybach Pullman със своите 530 к.с. е на нивото на предшественика, максималният му въртящ момент е 830 Нм при 1900 об/мин. Максималната скорост е електронно ограничена на 160 км/ч с оглед на високото тегло.

А комфортът? За да не мизерстват канцлерът, кайзерът или кралицата, те могат да се отпуснат на кожените кресла с пребогати възможности за настройка. На тавана типичните за Maybach аналогови инструменти информират пътниците от втория ред за външната температура, скоростта и часа. 18,5-инчов монитор (47 см) се показва и скрива автоматично, както и разделителното стъкло. Естествено, има предвидена и седалка за преводача. Без бронировка лимузината струва около 1 млн. лева – а Pullman Guard излиза близо 3.

Още по темата

Card image cap
Новият прототип на Maybach: с „крилати“ врати (ВИДЕО)

17
авг.
2016

Mercedes-Maybach ще покаже на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч луксозно купе с дължина близо 6 метра. Ново видео представя вдигащите се нагоре врати на автомобила

Card image cap
Lexus с V8 атакува BMW

4
май
2017

Lexus LC 500 ще струва около 200 000 лв. и ще се появи през лятото на 2017 г.

Card image cap
Три патрула „проспиват“ сигнал за агресивен водач?

31
юли
2017

С активното навлизане на социалните мрежи случаите на агресия на пътя стават все по-честа тема

Card image cap
Златен волан на AUTO BILD: това са най-добрите автомобили за 2016!

9
ное.
2016

Седем автомобила спечелиха най-престижното отличие на годината в Европа – Златен волан 2016. С Почетен Златен волан на AUTO BILD и BILD am SONNTAG бе отличена шефката на GM Мери Бара.

Card image cap

В последния брой:

Архив >