Mercedes-Maybach S-клас обновен – с още повече лукс

Mercedes-Maybach прави S-клас още по-благороден. Луксозната лимузина получава двуцветно лакиране и ново интериорно оборудване

1302
2018

Благороден облик за Maybach S-клас: след фейслифта на S-клас и Mercedes-Maybach беше обновен. На автосалона в Женева (8-18 март 2018) Mercedes ще представи Maybach S-клас с нова радиаторна решетка и боядисана в два цвята каросерия. След три години производство Mercedes-Maybach S-клас вече се различава визуално по-сериозно от стандартната S-класа.

Дългата 5,46 м луксозна лимузина (20 см повече от S-клас) представя модерна интерпретация на класическата радиаторната решетка на Maybach с 25 отвесни лайстни – която видяхме за първи път в концепцията Vision Mercedes-Maybach 6. Фаровете и предната броня вече са ни познати от S-клас фейслифт. Изцяло ново е двуцветното боядисване на каросерията. За Maybach клиентите могат да избират измежду девет двуцветни комбинации. Срещу доплащане Mercedes предлага и двуслоен безцветен лак, нанасян ръчно – така се получава неповторимо екстериорно покритие. От S 650 Cabriolet идват джантите с по 20 процепа, като алтернатива има още два модела. Както и досега, най-дългата версия Maybach се предлага серийно с т.нар. Executive-седалки. Палитрата от двигатели остава без промяна: луксозната модификация на S-клас се предлага като S 560 с V8 и 469 к.с. (опция: 4Matic), както и като престижния S 650 с V12-Biturbo и 630 „коня“. Към момента цените не са обявени, но се очаква те да бъдат близки до настоящите – 280 000 лв. (S 560) и 400 000 лв. (S 650).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин