/ Mercedes-Maybach пуска първия си електромобил – EQS SUV

Mercedes-Maybach пуска първия си електромобил – EQS SUV

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV е първият електромобил на луксозната марка. Пробегът ще е около 600 километра!

С какво свързвате Maybach? С лукс, внушителност и големи двигатели? Първите две неща няма да се променят въобще, но задвижването да. Тъй като с Mercedes-Maybach EQS 680 SUV скоро ще се появи първият напълно електрически Maybach!

Първо най-важните данни: с 484 кВт. (658 к.с.) и внушителните 950 Нм максимален въртящ момент версия на Maybach мутира в най-мощния вариант на Mercedes EQS SUV и така разполага със същата мощност като Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+. От място дългият 5,13 метра и широк 2,03 метра XXL-SUV спринтира за 4,4 секунди до темпо 100 км/ч и вдига максимално 210 км/ч (ограничена). Максималният пробег е 600 километра. 

Лукс в интериора

За повечето клиенти на Maybach оборудването е значително по-важно от мощността. Тук луксозният EQS SUV разполага с 1,41-метров хиперекран (състоящ се от три монитора). Също серийна е и кожената тапицерия в цветове еспресо-кафяво/ перлено-кафяво. За съответния чар във вътрешното пространство на Maybach има многобройни лога – например по педалите и подглавниците.

Още по-луксозно е на втория ред седалки, наричан от Mercedes ложа. Два 11,6-инчови дисплея на облегалките на предните седалки са серийно на борда – също както и таблетът на MBUX и аудиосистемата на Burmester с 4D-Surround-звук с 15 високоговорителя. Отзад седалките Executive с вентилация, функция за масаж и отопление на врата.

Ако поръчате пакета „First-Class Fond“ ще получите не само централна конзола, която се придвижва напред-назад, но и опционално сгъваеми масички, посребрени поставки за шампанско и хладилник.  

По какво ще познаете версията на Maybach?

Версията на Maybach се разпознава на пръв поглед като още по-луксозна – предницата Black-Panel е с вертикални хромирани елементи при Maybach, а отстрани на бронята има редица декоративни елементи с лога на Maybach.

Типично за Maybach: осветени стъпала на праговете, както и джантите с размер 21-/22-цола, както и нанесения на ръка двуцветен лак. Задницата с преминаващата по цялата широчина светлинна ивица се различава минимално от обикновения EQS SUV.

За да вози електрическият SUV на Maybach особено комфортно, неговото оборудване включва серийно въздушно окачване Airmatic и задни завиващи колела. Освен това режимът“Comfort“ е заменен от така наречения режим „Maybach“. Подобрена е и шумоизолацията.

Естествено толкова много техника и оборудване си има своята цена. Макар, че от Mercedes не назовава цена, очаква се тя да бъде над 400.000 лв. в базовата версия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин