Mercedes Maybach получи специален модел от основателя на Off-White

0704
2022

Заедно с дизайнера Върджил Аблох Mercedes-Maybach облагородиха още веднъж S-клас. Специалният модел е строго лимитиран.

Със 150 екземпляра от специалния модел Mercedes-Maybach се сбогува с починалия дизайнер Върджил Аблох. Заедно с него швабите създадоха изключително благородна версия на S-клас, която освен самия автомобил, включва и кутия с подаръци.

S 680 на Maybach е завършен през ноември 2021 – малко преди преждевременната смърт на известния модел дизайнер. В сътрудничество с шеф-дизайнера на Mercedes Горден Вагенер творецът облагороди още повече луксозната лимузина. Отвън специалният модел се отличава по двуцветната си каросерия (черен/пясъчен). Освен това моделът на Mercedes е оборудван с джанти в пясъчен цвят, макар и на снимките на изглеждат като златисти.

Интериорът подхожда на ектериора

Отвътре специалният модел получава тапицерия от кожа, която се ориентира спрямо екстериора по отношение на цвета си. Освен това в  този Maybach личат няколко лога на Върджил Аблох, както и MBUX-инфотейнмънт система със специален интерфейс.

Умален модел на S-клас като част от специалния модел

Ако си поръчате автомобила, ще получите и подаръчна кутия. Тя съдържа умалена версия на S-клас в мащаб 1:18, двата ключа на автомобила и карабинер. Освен това клиентите ще получат и специално покривало за автомобила с логото на Mercedes‑Maybach и на Върджил Аблох.

Върджил Аблох бе криейтив-директор и основател на модната марка „Off‑White“, както и творчески ръководител на мъжката колекция на  „Louis Vuitton“. Аблох почина през 2021 на възраст 41 години вследствие на онкологично заболяване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин