Mercedes Icon E Concept: „Щрих ахт“ 2.0


10
май
2019

Съществуват много класики от миналото, които са си отишли безвъзвратно, но AUTO BILD би искал те да се върнат обратно! Дизайнерът Давид Обендорфер е създал проект на W 114/115 като ретро-модел с вертикални фарове

Това е модерната интерпретация на легендарната лимузина W 115, появила се на пазара през 1968 г. За база служи актуалната Е-класа.  Както се вижда фаровете са вертикални и са послужили като отправна точка за създаването на проекта.

Негов автор е Давид Обендорфер, който е преследвал минималистичното при създаването на модела – както при каросерията, така и във вътрешното пространство. Линиите на каросерията са семпли и следват формата. Макар, че вертикалните фарове в днешно време наподобяват повече на Cadillac, решетката на радиатора е категорично на Mercedes. Въпреки, че на пръв поглед дизайнът изглежда скучен, след по-дълго наблюдение ще установите, че обикновените форми имат своя чар.

Ако пък сте имали възможност да шофирате автомобил от ерата преди електрониката, ще разберете минималистичния интериор на Icon E. Макар, че разполагането на голям дигитален уред в празното арматурно табло на Mercedes да не е толкова удачно, воланът е страхотен и напомня на оригиналния от първата серия на /8).

Още по темата

Card image cap
Клубът на супербързите: Tushek Renovatio TS 600

23
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Как да дрифтиш като световен шампион?

13
мар.
2017

Новата Toyota GT86 най-сетне може да дрифти. Ние я тествахме. На лед. С един от най-добрите пилоти на света. Тук той ни показва как се прави

Card image cap

В последния брой:

Архив >