Mercedes G 63 AMG от Inkas: този автомобил е подвижна крепост (ВИДЕО)

2008
2020

Който иска да се защити от опасностите на този свят и разполага с необходимите за целта средства, трябва да огледа по-внимателно „чудовищната“ G-класа. G 63 AMG е удължена от канадската тунинг фирма Inkas, получила е бронировка и е преработена така, че да изпълни всяко желание дори и на мултимилионерите с най-високи изисквания.

Луксозната ултрасигурна стречлимузина е с 31 см по-дълга от G 63 AMG 6×6 и се простира на 6,19 метра (междуосие: 4,37 м). Благодарение на бронировка клас BR7, устойчива и на обстрел с калибър 7,62 мм, машината е защитена отвсякъде. Шарнирите на вратите са усилени, а акумулаторът и електронните контролни модули са подложени на допълнителна защита. Неразрушимата G-класа сканира пространството наоколо с термо- и инфрачервени камери.

Мощността на развиващия 585 к.с. 4-литров Biturbo V8 се предава към перманентното двойно задвижване и към Runflat-гумите с помощта на 7-степенна автоматична скоростна кутия. Фанатиците по отношение на сигурността могат да поръчат допълнително сигнални светлини, пожарогасителна система и по-мощна спирачна система. И тъй като всички подобрения увеличават сериозно теглото, окачването на VIP-крепостта е усилено сериозно.

Който седне отзад в този G 63 AMG, влиза в друг свят. Там ви очакват две големи Captain Seats, които се разпъват напълно и разполагат с масажна функция. След като се настани удобно, човек може да се наслади на висококачествен 4K Ultra HD монитор, съвместим с Apple TV и комбиниран с премиум аудиосистема. Всички функции се управляват гласово през Siri или от контролен монитор в центъра, с който управлявате мултимедия, светлини, функции за комфорт и системи за безопасност. Ако не искате атмосфера на киносалон, симулираната дневна светлина съдейства за избягване на умората. Естествено, на борда има и бар с хладилник.

Почти като в киносалон, но с повече място за краката: Captain Seak и 4K Ultra HD дисплей в Inkas G 63 AMG.

Цена – поне 2 млн. лева

Това далеч не е първият G 63 AMG, преработен от Inkas в Торонто. Цената на целия този невероятен пакет от лукс, комфорт и сигурност е доста солена – бронираният автомобил струва минимум 2 милиона лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин