Mercedes EQC или Audi e-tron: кой е по-добрият електрически SUV?

0601
2020

ТЕ ВСЕ ПАК СА ФАКТ. С e-tron и чисто новия EQC първите модели от големи серии на Audi и Mercedes вече са на пазара – седем години след Model S на Tesla. Честито! Няма значение, в първия сравнителен тест Audi и Benz трябва да покажат на какво са способни.

Обединява ги това, че са впечатляващи явления. Audi e-tron е с дължина от 4,90 метра и широчина от 1,94 метра, докато EQC на Mercedes е един размер по-малък – 4,76 метра дължина и 1,88 метра широчина. При всички положения тук изобщо не може да става дума за нещо малко в буквалния смисъл. При предлаганото място това означава: Audi разполага с повече пространство и по-щедро място – най-вече отзад. Там в EQC не е особено щедро за автомобил от този клас и с тези размери. Заради батерията в пода на автомобила човек седи сравнително високо и мястото над главите също не е много голямо, ако сте с висок ръст.

Типично за Mercedes: двата дисплея с по 10,25 инча диагонал за уредите и навигацията, а десният – тъчскрийн. Много информация, красива графика. За управлението в кокпита служи и леко нервно реагиращият тъчпад на централната конзола. Предните седалки са малко по-миниатюрни от тези в Audi, задницата не е прекалено просторна, висока позиция на седене. Вместимост на багажника 500 до 1460 литра.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин