Mercedes EQB 350: 200 км по магистралата с темпо 130 км/ч

2403
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Mercedes EQB 350 4Matic: един размер по-голям от EQA, тоест с точно  22 сантиметра по-дълъг, както и със 70 килограма по-тежък – това представлява EQB, средноголям SUV с електрическо задвижване. Най-високото ниво на изпълнение 350 винаги е оборудвано с двойно задвижване, наричано от Mercedes „4Matic“, като разполага с 292 к.с. При всички варианти на модела батерията е с еднакъв капацитет – 66,5 кВтч. В ежедневието това е достатъчно за изминаването на 200 километра по магистралата със темпо 130 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин