Нашите съвети » Mercedes EQA 250: 222 км пробег със скорост 130 км/ч

Mercedes EQA 250: 222 км пробег със скорост 130 км/ч

2903
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Mercedes EQA 250: електрическият SUV на Mercedes получава в Германия пълна екологична субсидия в по-малката си версия 250 (от 95 000 лв.). Автомобилът е просторен, комфортно оборудван и доста добре моторизиран с разполагащия си със 190 к.с. електромотор на предната ос. Максималната скорост на модела от Щутгарт е 160 км/ч. Всъщност този електромобил не е подходящ като автомобил за дълъг път – EQA е оборудван с батерия с капацитет от 66 кВтч.  и по време на нашия тест с постоянна скорост от 130 км/ч на магистралата успя да измине само 222 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ