Mercedes E500 Special Edition: най-потентната W124-ка обявена за продан

1409
2023

Вероятно не е нужно да сте истински фен на Mercedes, за да точите лиги по Mercedes E 500 от серията W 124. Този модел е уникална комбинация от Mercedes и Porsche – истински германски „мъсълкар“, който пращи от мощ.

Повечето фенове обаче могат само мечтаят за потентния Daimler или най-много да го зърнат на някое изложение за класически автомобили. Причината е много проста – цените му от доста време започват от над 100 000 лева. Но има и хора с дебели портфейли. И точно сега пред тях се отваря уникална възможност: този Mercedes E 500 се предлага в eBay.

Какво се казва в обявата за този Mercedes E 500?

Според данните в обявата става въпрос за екземпляр в черния цвят Saphir от 1995 г. И тъй като е във версия Special Edition, този E 500 е сред редките Benz-oве. Говори се, че от екзотичната модификация били произведени само 120 бройки.

Отвътре ни посреща типичният за 90-те години лукс.

Отвътре Benz-ът е решен в кожа, в типичния дизайн от 90-те години, с много цветове, но и с типичното за Mercedes високо качество. Състоянието на пръв поглед изглежда страхотно. По суперседана на пръв поглед няма следи от употреба, недостатъци или нещо подобно.

V8-машината с мощност 320 к.с. под предния капак е комбинирана с автоматична скоростна кутия. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема само 5 секунди. „Истински вълк в овча кожа на своето време“, пише продавачът.

Прекрасният V8 под предния капак генерира 320 к.с.

Обявената цена е 121 555 евро (ок. 240 000 лева). А колата е в САЩ! Цената е доста височка – в Германия Mercedes E 500 или 500 E може да бъде открит за двойно по-малко. Но специалните модификации E-500 са скъпи. Те нерядко се търгуват за суми от 200 000 лева нагоре.

На пръв поглед Benz-ът прави впечатление на идеално поддържан.

Какво трябва да знаем преди покупката на W 124?

Винаги преди покупка на W 124 се препоръчва да направите щателна проверка, която задължително трябва да включва пътен тест. Заедно с продавача трябва да проверите историята на автомобила – т.е. какво и кога е сменено, в кой сервиз и т.н. Най-голямата слабост на W 124 е неговата склонност да ръждясва. Ето защо, независимо от описанието в обявата, автомобилът трябва да бъде прегледан внимателно на подемник или канал. Особено внимание заслужават точките за повдигане с крик. Кафявата чума обаче атакува и калниците, стената в двигателния отсек и още няколко зони.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА MERCEDES 500 E

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин