Mercedes E 260 (W 124): неубиваемият и неостаряващият

1611
2022

Mercedes W 124 е модел, който може да направи всеки човек щастлив. Германски таксиджии караха версията седан с кеф, на кабриолета се наслаждаваха дори филмови звезди, a комбито Т-модел беше автомобил мечта за семействата. Имаше версия дори и за любителите на спортните автомобили в лицето на 500 Е.

На снимките по Mercedes-а не личат нито следи от употреба, нито от щети.

Култовият Benz оставаха впечатляващ и до днес – и затова не е изненада, че феновете на Benz обичат модела и до ден-днешен. Почитателите на W124 най-вероятно ще започнат да точат лиги, когато видят предложението за интересен Mercedes E 260, обявен за продажба в eBay. Според описанието в обявата автомобилът е без удари и без ръжда, а през целия си живот е бил обгрижван перфектно.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА MERCEDES E 260

Продавачът е обявил, че Mercedes-ът бил гаражен и само на 189 000 км, при това от първи собственик. При това на борда няма никакви компоненти, нуждаещи се от сериозно обслужване, като например климатик. За задвижването на автомобила с първа регистрация от 1992 се грижи 2,6-литров „шестак“ със 160 конски сили, комбиниран с 5-степенна ръчна трансмисия. Oбявената цена е 11 999 евро (ок. 24 000 лв.).

Ако състоянието е действително толкова добро, колкото изглежда, не би трябвало да е проблем автомобилът да получи регистрация като ретро в Германия.

Какво трябва да знаем преди покупката на W 124?

Винаги преди покупка на W 124 се препоръчва да направите щателна проверка, която задължително трябва да включва пътен тест. Заедно с продавача трябва да проверите историята на автомобила – т.е. какво и кога е сменено, в кой сервиз и т.н. Най-голямата слабост на W 124 е неговата склонност да ръждясва. Ето защо, независимо от описанието в обявата, автомобилът трябва да бъде прегледан внимателно на подемник или канал. Особено внимание заслужават точките за повдигане с крик. Кафявата чума обаче атакува и калниците, стената в двигателния отсек и още няколко зони.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин