/ Mercedes E 220 CDI Cabrio (A 207): ще ви радва за много лета напред

Mercedes E 220 CDI Cabrio (A 207): ще ви радва за много лета напред

Teзи, които шофират на дълги разстояния, обичат Mercedes E-клас – особено с дизелов двигател. С такава моторизация можете да се придвижвате бързо, при нисък разход на гориво, като същевременно ще се наслаждавате на комфорт на високо ниво и ще можете да вземете много багаж със себе си.

Ценителите на по-екзотичното сред феновете на E-класата вероятно ще оценят високо тази оферта eBay. В онлайн платформата се предлага Mercedes E 220 CDI Cabrio от 2011 г., който на пръв поглед изглежда много добре поддържан. Според данните в обявата собственикът се разделял с автомобила „със свито сърце“.

Какво се казва в обявата?

Според описанието към обявата Benz-ът предлагал много място и доставял истинско удоволствие при шофиране. Продавачът хвали специално аудиосистемата, която била настроена отлично по отношение на басите и позволявала да се наслаждавате на музиката дори при 120 км/ч със свален гюрук.

По Mercedes-a нямало нито сериозни следи от износване, нито повреди. Тук-таме имало малки вдлъбнатини и подбити места – нещо нормално с огледа на възрастта на автомобила. Иначе снимките към обявата засилват доброто първо впечатление за открития Benz.

Дизелът със 163 к.с. под капака трябва да осигурява достатъчно мощна тяга, за да се забавлявате много с Benz-а при пътувания на къси и дълги разстояния – и то без неприятни изненади на бензиностанцията.

Оборудването е доста богато – то започва с изцяло кожен салон и завършва с навигационна система. На по-късен етап са добавени Bluetooth свързаност и хендсфри система. Цената на Mercedes-a е 13 800 евро (oк. 27 600 лева). Сервизната книжка е попълвана до 2018 г., за периода след това обаче са налични фактури от различни сервизи.

Какво трябва да знаем за Mercedes E-клас (W 212)

Според доклада на TÜV като цяло тестващите са доволни от представянето на E-класата в поколението W 212 – проблемите са малко. От време на време се срещат дефекти по пружините, както и по задните и мигачи. Понякога има проблеми и с ръчната спирачка – но това е най-вече защото водачите на автомобили с автоматична трансмисия не я използват достатъчно често. Ако искате да играете на сигурно, задължително погледнете под автомобила за петна масло.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин