Mercedes E-клас All-Terrain като употребяван автомобил: комби мечта на добра цена

0102
2023

С изключение на BMW, всеки германски производител на автомобили вече разполага с комби, което става за (лек) офроуд. Отговорът от Mercedes на Audi allroad и VW Passat Alltrack се казва E-класа All-Terrain. Рецептата е идентична: комбито, което всъщност е създадено за комфортно придвижване, е с малко по-високо окачване, по каросерията са поставени пластмасови планки и, разбира се, има задвижване на четирите колела.

Всички тези модификации оскъпяват комбито доста. Ето защо при E-класата за пресечен терен си заслужава вместо чисто нов автомобил да си купите малко употребяван. Особено ако намерите екземпляр на малко километри и на възраст до една година. Именно на такъв All-Terrain попаднахме в германския град Нойфарн (федерална провинция Бавария).

Предлаганият за продажба Mercedes-Benz E 220 d All-Terrain е с първа регистрация точно преди една година – през февруари 2022 г. Единственият собственик на автомобила досега е „навъртял“ с него малко над 22 000 километра. Това не е малко за период от 12 месеца, но е напълно очаквано – тъй като по-високото комби е дизел, предназначен за голям пробег, няколкостотин хиляди километра трябва да бъдат възможни без никакви проблеми.

Mercedes E 220 d 4Matic All-Terrain е готов за предизвикателства

Под предния капак на Mercedes-a, който не се плаши от черни пътища, работи 2-литров мотор със 194 к.с., а 9-степенен автоматик предава мощността към четирите задвижващи колела. С максималната си скорост от 233 км/ч All-Terrain се справя добре и на асфалта. А по данни на Mercedes-Benz разходът е от 4,9 до 5,2 литра дизел на 100 километра.

Декоративни елементи от дърво, почти никакви следи от употреба и многобройни комфортни функции правят E-класата истински луксозна.

Комбито Mercedes е чудесен пример за това колко добре оборудвани могат да бъдат употребяваните автомобили. Екземплярът със задвижване на четирите колела в цвят черен металик разполага с пакет за паркиране с камера за заден ход, пакет комфортни седалки, фарове LED High Performance, отопление на предните седалки, електрически заден капак, мултимедийна система MBUX и много други. Всеки, който познава ценовата политика на компанията с централа в Щутгарт, знае, че такава конфигурация обикновено излиза доста пари.

Като нов E 220 d 4Matic All-Terrain в момента струва най-малко 137 000 лева; благодарение на задвижването тип „мек хибрид“ обаче новото поколение на модела има и малко по-висока мощност от предлагания тук употребяван автомобил. Ако това не ви притеснява и сте готови да разчитате изцяло на дизела, можете да спестите солидна сума. Дилърът Autohaus Arnold в Нойфарн (Бавария) продава „звездата“ само за 103 000 лева – при това с включена 2-годишна гаранция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин