AUTO BILD България / Mercedes пуска зимно кабрио

Mercedes пуска зимно кабрио

Новият кабриолет от Щутгарт ще има версия със задвижване на четирите колела – но няма изпълнение с ръчна скоростна кутия


2
мар.
2017

Mercedes завършва гамата на Е-клас с лансирането на кабриолет. Моделът използва същия текстилен покрив като S-клас. Клиентите с изисквания за по-добро сцепление ще могат да поръчват вариант 4Matic. Официалната премиера е насрочена за автосалона в Женева, а продажбите ще започнат по-късно тази година в САЩ. Новост освен системата 4Matic е и 9-степенната автоматична трансмисия – която ще бъде единствената възможна, ръчна изобщо няма да бъде предлагана.

За разлика от предшественика си, новата открита Е-класа действително ще използва платформата на този модел – а не на С-клас, както беше досега. В сравнение с предходното поколение кабриолетът е удължен с 13 см и е станал по-широк с 7 см. Мекият таван се сгъва автоматично за 20 сек при скорост до 50 км/ч. Заради дължината си от 4,83 м E-клас Cabrio e позициониран един клас над Audi A5 и BMW Серия 4. От Mercedes обещават колата да е комфортна за четирима пътници – най-вече заради увеличеното място за коленете отзад (+13 см). Всички седалки са с интегрирани подглавници. Багажникът е с обем 385 л – но когато искате да се наслаждавате на шофирането под открито небе, обемът пада до 310 л. Към момента от Daimler не разкриват много информация за двигателите, но AUTO BILD очаква, че те ще бъдат същите като при Е-клас Coupe, с мощност от 184 до 401 к.с.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >