Mercedes CLK DTM AMG на аукцион

Аукционната къща Historics at Brooklands пуска на търг един от 100-те построени Mercedes Benz CLK DTM AMG. Отличаващи се бонуси: Навъртяни са само 16 000 км и един от 40-те модела с десен волан.

3110
2016

Един от 100-те построени Mercedes-а CLK DTM AMG си търси нов собственик! Спортистът от Щутгарт с много съкращения в името ще бъде пуснат на търг на 26-ти ноември 2016 и се очаква да донесе хубава сума. Друг бонус е, че воланът е на грешната страна, има още само 39 копия с десен волан. Състезателят блести и с малък пробег от 16 000 км, пълна сервизна история и двигател, който всеки би взел в леглото си вечер.

Мощност колкото AMG GT R

Под капака на CLK DTM AMG стои 5,5-литровият V8 с компресор. 582 к.с. (толкова, колкото при новия AMG GT R) преминават през петстепенна скоростна кутия към задната ос и катапултират CLK за 3,8 сек до 100 км/ч.

Изобилие от карбон и алкантара допринасят за спортното усещане. Но дори и върхоият CLK има малка слабост. Решетките, които би трябвало да охлаждат спирачките и гумите на задната ос, са само за красота, нямат функция. Това, което днес се приема за нормално, е малко тъжно за кола на 12 г. с начална цена от 236 000 евро. В крайна сметка е без значение, защото CLK DTM AMG със сигурност ще си намери нов собственик.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин