Mercedes CLK 200 на старо: „Моят маратонски Mercedes“


8
сеп.
2017

Талантът на бърз спринтьор не е отпечатан серийно в ламарините на Mercedes CLK. Именно в базовата версия CLK 200 със 136 к.с. педалът на газта се нуждае от по-чест контакт с пода на автомобила, за да следва някой модерен турбодизелов модел.

Спортното оборудване включва кожен волан, карбонови апликации и уреди с бели циферблати

Необходими ли са обаче 200 или повече конски сили под капака, които да чакат да бъдат използвани евентуално от време на време? Силата се крие вспокойствието, а в издръжливостта – истинските спортни постижения. Тук малкото Coupe на Mercedes се показва като много голям автомобил. Той издържа много и играе ролята на маратонец сред спортните коли. Първа регистрация януари 1998 г., 120 923 км пробег върху белия тахометър. 4-цилиндровият мотор звучи яко като през първия си ден, а трансмисията също е почти толкова прецизна, колкото навремето. Гарантирам, че този модел ще измине поне още 200 000 км без никакви проблеми. Каросерията му не вибрира при преминаване през неравности, се държи стегнато, седалките осигуряват стабилна опора на гръбнака като в нов автомобил.

 

Внушителните джанти изглеждат страхотно, но возят твърдо

CLK е „спортист“ за ценители, а не за състезатели

Предишният собственик е прекалил малко с окачването: скъпи 17-цолови джанти AMG, отпред с гуми с размер 225, отзад с 245. Те возят доста твърдо, предават всяка фуга на пътя и произвеждат звуци а ла пералня. Няма спор: огромните колела изглеждат супер. За съжаление червеното Coupe има ръжда. „Кафявата чума“ е с размерите на монета от 10 цента по калниците отзад вдясно и отпред вляво. Вероятно няма да похарчите много пари, за да оправите нещата. Долната част на автомобила е здрава, има теч само от диференциала. Уплътняването ще ви струва между 80 и 200 евро – в зависимост от уплътнението.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES CLK 200 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

+ солидна техника, удобни седалки, икономичен разход (9 л/100 км)

слаб мотор, заяждащи предавки, ръжда по калниците и около ключалката на багажника

Извод

CLK за под 4000 евро? Купувайте веднага! Течащ диференциал, минимални следи от корозия – никакъв проблем, тъй като за малко пари ще се сдобиете с бъдещ йънгтаймер.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >