Mercedes C 124 AMG Widebody може да се окаже доста скъп

2901
2024

В Щатите на търг ще бъде продаден Mercedes 300 CE-24 AMG с  Widebodykit в рядко срещата цветова комбинация. Ще успее ли този AMG да надхвърли 400 000 лв.?

Ранните AMG-модели направиха фурор сред колекционерите. За определени модели се плащат дори много високи суми. Може би това ще се случи и за този Mercedes 300 CE-24 AMG Widebody с впечатляващ цвят?

Актуалният собственик на този Mercedes 300 CE-24 AMG Widebody е реставрирал впечатляващото Coupé при специалист в Обединените арабски емирства, а после го е внесъл в Щатите, където автомобилът ще бъде продаден на търг в рамките на Amelia Auction от аукциона Auktionshaus Broad Arrow Auctions.

Оригинален AMG бодикит

През 1989 г. този Mercedes 300 CE-24 е доставен в серийно състояние в Япония. Скоро обаче първият собственик на модела поискал повече. С пробег 1300 километра елегантният C 124 бил трансформиран от AMG Japan. Coupé-то в сигнално червен цвят (код 568) е получило пакет за външността, състоящ се от бодикит с издаден калници, AMG-брони, правоъгълни ауспухови тръби, спойлер и джанти AMG Aero-III с размер 17 цола, които в днешно време струват цяло състояние.

Мощността на автомобила не подхожда на бруталната външност, тъй като в това отношение няма промени – под капака своята работа върши серийният редови 6-цилиндров агрегат (M 104) с 220 к.с. и максимален въртящ момент от 265 Нм. По онова време AMG  предлага възможност и за по-голям двигател за 124. Така в Афалтербах наистина са имплантирали 5,0-литровия V8 (M 119) от SL, който при желание е можел да бъде с обем от 6,0 литра. Принципно е било възможно всичко – стига клиентът да има пари.

Същото важи и за интериора, където Coupé-то е получило третиране от AMG. То включва регулиращи се седалки Recaro в бежова кожа с червени акценти, AMG-педали и бели AMG-уреди, със скала до 300 км/ч. Кулминацията във вътрешното пространство е AMG-воланът с четири лъча с червена кожена тапицерия, преливаща цветово в кормилната колона и горната част на арматурното табло.

На снимките интериорът в бежово/червено изглежда безупречен. Особено, ако вземем предвид факта, че AMG е на 35 години и е изминал 50 000 километра.

Превъзходното впечатление се дължи на реставрирането от страна на специалистите в Обединените Арабски Емирства. Освен пребоядисването в сигнално-червен цвят, с кожа е претапицирано и цялото вътрешно пространство.

С този цвят 300 CE-24 AMG Widebody вероятно ще предизвика интереса на колекционери от цял свят. Те трябва да имат дълбоки джобове, тъй като очакваната цена за автомобила е между 320 000 и 370 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин