Нашите съвети » Mercedes Benz X-клас с 6-цилиндров дизелов двигател на старо

Mercedes Benz X-клас с 6-цилиндров дизелов двигател на старо

0808
2022

Германският екзотичен пикап с перманентно двойно задвижване и 3-литров двигател е доста търсен като употребяван

Преди пет години Mercedes Benz навлезе с X-клас на пазара на пикапите. Базата на пикапа бе Nissan Navara, като версията от Щутгарт бе основно преработена и значително по-луксозна. Изглежда обаче разходите не се оправдаха – още през 2020 г., тоест 2,5 години след пазарния старт заради недостатъчно голямото търсене Mercedes изтегли пикапа от пазара.

Всичко това доведе до голямо търсене на пазара за употребявани автомобили, тъй като предлаганите екземпляри не са много. Особено, ако екземплярът е оборудван с разработения от Mercedes 6-цилиндров дизелов агрегат с перманентно двойно задвижване.

Всъдеход от първа ръка

Предлаганият за продажба Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC е поръчан от предишния си собственик в цвят „гранитено черно“. От първата си регистрация през септември 2019 г. дизеловият пикап е изминал пробег от 43.300 километра. Топмоторизацията 350 d 4MATIC изтръгва от работен обем на двигателя 3 литра 258 к.с. и (което е много по-важно извън пътя) максимален въртящ момент от 550 Нм. За разлика от 4-цилиндровите модели 350 d е оборудван серийно със 7-степенна автоматична трансмисия. 2,3-тонното возило притежава полезен товар от до 1001 килограма и може да тегли до 3,5 тона.

Пикап с доста лукс

Предлаганият тук за продажба пикап е с второто най-високо ниво на оборудване Progressive Edition и предлага не само мощност и максимален въртящ момент. Употребяваният X-клас е оборудван с екстри като 360-градусова камера, LED-фарове, двузонова климатична инсталация, навигационна система и зимен пакет с отопление на седалките.

Най-късно при цената човек се усеща, че пикапът от Щутгарт се среща рядко. Докато като нов X 350 d 4MATIC с това оборудване е струвал 55.000 евро, употребяваният пикап с пробег от 43.300 километра е обявен за продажба с цена от 59.976 евро (Autohaus Cottbus, AHC GmbH). X-клас притежава доста стабилна стойност.

Още по темата