Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor: кабриолет на добра цена – но внимавайте за ръжда!

1011
2022

Кабриолетите се купуват антициклично, а обикновено през есента цените им падат. Ето защо точно сега е идеалният момент да огледате този Mercedes SLK 200 Kompressor, публикуван за продажба в eBay. Според информацията в обявата синият роудстър бил в добро състояние и без ръжда, с лек тунинг. Цената му е 5500 евро (ок. 11 000 лева).

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES SLK НА СТАРО

Mercedes SLK, предлаган за продажба в eBay, е набор 1997 – и с първа регистрация в Италия. Да започнем с най-важното: по автомобила не трябва да има корозия! Предната броня е леко пукната, но собственикът предлага за смяна друга, включена в цена. Явно е имало щети от катастрофа, но сегашният собственик ни уверява, че те са ремонтирани професионално от германски партньор на Mercedes.

На пръв поглед Mercedes-ът изглежда много добре.

Специалистът по модификации на Mercedes-и Herrmanns вдига мощността от 192 на 210 к.с., като поставя и въздушен филтър K&N. Пружините Vogtland правят SLK с четири сантиметра по-нисък. Daimler-ът се движи с дебели 225 мм гуми отпред и 255 отзад. Елегантните джанти от Keskin са приятен финален акцент. Освен това продавачът споделя, че Benz-ът бил обслужван редовно в сервиза, откакто е в Германия, както и че никога не е каран през зимата. Според данните в обява този SLK е представител на серията от 12 353 бройки, произведени за износ.

Daimler-ът е с първа регистрация от Италия. Тунингован е с вкус и изглежда в доста прилична форма.

Какво трябва да знаем за първото поколение на Mercedes SLK?

Ако автомобилът събужда интереса ви, трябва да го огледате внимателно преди покупка – въпреки обещаващото описание. Какво е общото впечатление от колата, има ли „дупки“ в историята на автомобила, как се държи при тестово шофиране?

Този SLK 200 Kompressor е по-мощен от повечето си събратя – благодарение на своите 210 к.с.

Определено си заслужава да проверите точките за закрепване компонентите на окачването. SLK ръждясва значително по-малко от другите модели на Mercedes в онези години. Въпреки това си струва да провери долната част на купето, зоната около ключалката на задния капак, калниците и сгъвките до броните. Положително: сгъваемият покрив на Mercedes SLK, който е новост за времето, се доказа като много стабилен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин