Mercedes-Benz EQ-GLE: SUV-купе на електричество


3
апр.
2018

Първият електрически SUV с кабел за зареждане вероятно ще се казва EQ-GLE (Х 296), очаква се през 2022 г. и ще бъде позициониран между GLC и GLE. Дизайнът се доминира от подобната на купе линия на покрива, широката следа със съответно оформени странични части и много добрата аеродинамика. И тук гените са от електрическите платформи. При повечето модели се ползва комбинация между два мотора, по един на предната и задната ос. Единствено при базовия модел задвижвани ще бъдат само задните колела, акумулаторът ще е най-малкият с 60 кВтч, а двигателят ще бъде с висок въртящ момент и мощност 200 кВт. За всеки EQ модел ще се предлагат от три до пет нива на мощността. В средносрочен план се предвижда дори и AMG-EQ Power-plus задвижване с мощност до 500 кВт.

Още по темата

Card image cap
Визията на новата Е-класа

4
ян.
2016

Във Facebook Mercedes разпространи скица, представяща дизайна на следващата Е-класа, ориентиран към други модели на компанията. Запознайте се с най-важното около подготвяния W213!

Card image cap
Запознайте се със семейство Х на Opel

2
ян.
2017

Grandland X разширява гамата от SUV-ове на Opel

Card image cap
Допинг за новите Серия 3 и Серия 4 на BMW

22
май
2017

Мощен, секси, с тънък силует – BMW ще пусне през 2018 г. новата Серия 3

Card image cap
Въодушевлението от турботехниката – още информация за турбините и новите електрически компресори

3
май
2016

Супер-6-цилиндровия двигател ще бъде изграден на базата на мотора с три турбини. Сърцето на новият двигател е създадено по нов начин постоянно двустепенно свръхпълнене,което се състои от два турбокомпресора за ниско налягане и два за високо налягане.

Card image cap

В последния брой:

Архив >