Mercedes-Benz произведе рекордните 20 хил. G-класи само за година

0512
2016

Само преди няколко седмици от Mercedes-Benz се похвалиха с милионния си автомобил, произведен в Китай – а от броени дни германската компания се хвали и с 20-хилядната G-класа, продадена в рамките на една година и направена в завода в Грац, Австрия. „Юбилейната“ бройка е от върховата версия AMG G 63, с бяла каросерия и черен таван и персонализиран интериор designo.

„Постоянната оптимизация на техниката на G-клас помогна за големия успех на иконата на офроуда, която и днес не е напълно безкомпромисна, щом става въпрос за движение извън пътя“, коментира Гунар Гютенке, отговорен за офроуд продуктите на Mercedes. „Производството на 20 хил. G-класи за една година е доказателство за силното търсене на модела и за качеството на нашите автомобили, високо ценено от нашите клиенти. Много съм доволен и горд с факта, че някои от нашите служители тук работят за нас още от пускането на първите бройки на модела преди 37 години“.

Следващото поколение на G-клас, което трябва да дебютира през 2018 г., ще разполага с голям брой технически подобрения. Вероятно то ще разполага с нова платформа и ще бъде с по-големи размери от актуалната генерация и с по-ниско тегло – за да бъде намален разходът.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин