Mercedes-Benz представи два нови модела в гамата на Actros

2309
2020

Независимо дали става въпрос за ефективност, безопасност или комфорт, Mercedes-Benz Actros задава посоката на развитие при товарните автомобили от 1996 г. Последното му поколение от 2018 г. насам непрекъснато налага нови стандарти с множеството си иновации. Тази есен Mercedes-Benz Trucks прави следваща стъпка към по-голяма ефективност за превозвачите, по-добър комфорт за шофьорите и по-голяма безопасност за всички участници в движението. На 23-ти септември немският производител представи два нови модела към успешната гама на Actros: Actros F и Actros Edition 2. Автомобилите ще бъдат пуснати на пазара през януари 2021 г. в 24 страни от ЕС и на избрани пазари извън съюза.

Actros F: навлизането на Mercedes-Benz в света на влекачите от 18 тона и нагоре

Новият Actros F е идеален за клиенти, които търсят функционален камион отвъд всички сложни фактори, свързани с логистичните и организационните процеси на техния автопарк. Тези превозвачи съзнателно избират камионите с трилъчата звезда, но не се нуждаят непременно от всички иновации, представени в най-новото поколение Actros. Те искат камион с атрактивно съотношение цена-ефективност и автентичното ДНК на Mercedes-Benz. С други думи: автомобил, който въплъщава водещите предимства на Mercedes-Benz като високо качество, надеждност, ефективност, функционалност, безопасност и дългосрочна полезност.

Предлаган в 17 варианта и само с ляво задвижване, Actros F е идеален за конвенционален и регионален транспорт на дълги разстояния. За тази цел специално внимание е отделено върху високия комфорт на водачите, в допълнение към максималната функционалност за операторите на автопарка. Новият дизайн на кабината във вариантите StreamSpace или BigSpace с ширина 2,5 м и 120 мм тунел над двигателя, предлага отличен простор за своя клас и също така позволява на водача лесно качване и слизане с три степенки.

По отношение на оборудването, Actros F идва с класическото табло, както и с конвенционалните стъклени странични огледала като стандарт. В комбинация с навигационна система, автоматичен климатик и някои други опции, може да се избере и 10-инчовото мултимедийно табло и мултифункционалният волан от текущото поколение на Actros. Predictive Powertrain Control е част от опционалното оборудване, с помощта на което се управлява автоматичната смяна на предавките според адаптирания за топография стил на шофиране. Това позволява допълнителни икономии на гориво, в комбинация с прецизно настроена стратегия за превключване на предавките.

Освен това са вградени и функции за безопасност като асистента за поддържане на пътната лента Lane Keeping Assist и петото поколение на активния спирачен асистент Active Brake Assist, който е серийна характеристика на превозните средства Actros в цяла Европа от януари 2020 г. насам. По желание Actros F може да бъде оборудван и с Sideguard Assist.

Actros Edition 2: лимитирана моделна серия

Докато с Actros F Mercedes-Benz Trucks се фокусира върху клиенти, които търсят най-голямата възможна функционалност от търговско превозно средство, Actros Edition 2 обслужва изцяло различна целева група: професионални шофьори, които обичат иновациите, чийто камион е техният дом и които ценят индивидуалния стил и високия комфорт. Водачите на Actros Edition 2 имат силна емоционална връзка с превозното средство. С избора на този специален модел превозвачите ще подобрят имиджа на своята компания, като същевременно ще държат коз срещу настоящия недостиг на водачи.

40 допълнителни интериорни и екстериорни опции, както и дизайнерски елементи придават специален характер на Actros Edition 2. Производството на модела ще бъде ограничено до 400 автомобила. Резултатът: премиум Actros с ефектен дизайн и функции, които го отличават силно от останалата част на успешната моделна серия.

Цялата гама от оборудване в Edition 2 подчертава усещането за лукс. Част от таблото и дръжките на вратите са покрити с кожа Nappa. Монтиран е покривен люк с амбиентно осветление, а част от интериорните елементи са с карбонови влакна. Новият начален екран на основния дисплей на мултимедийния кокпит, както и логото от полиран и матиран алуминий от страната на пътника несъмнено привличат вниманието. Горното легло е с ширина 900 mm.  Специалната завеса – бадемово бежово отвътре, черно отвън – осигурява неприкосновеността на личния живот по стилен начин. Това важи и за завесата с трилъча звезда Mercedes-Benz пред леглото.

Акцентите на екстериора включват странична част със звездовидни стикери и шарки, надпис „Edition 2“ на козирката, емблемата Actros отпред, надписът Actros от горната страна на задната стена на кабината, четири допълнителни LED фара в сенника, както и три LED работни светлини зад кабината. Стъпалата за качване в кабината от неръждаема стомана са забележим детайл в екстериора. Главините на задния мост също са от неръждаема стомана, със защитни капачки на гайките на колелата. Светещата трилъча звезда Mercedes-Benz с черна бленда и няколко декоративни елементи на решетката в тъмен хром е серийна за модела.

Edition 2 се предлага във всички варианти с две и три оси на текущото поколение Actros с кабини GigaSpace и BigSpace. Боята за кабината е свободно избираема и може да бъде пригодена специално за цветовете на фирмата на клиента, докато предната част на автомобила винаги е боядисана в moonstone сив металик, което гарантира разпознаваемост.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин