Mercedes-Benz лансира новото поколение Conecto

1109
2016

Daimler Buses засилва позиции в страните от Близкия изток с модела Mercedes-Benz Conecto. Тези пазари се характеризират с ценово чувствителни процедури за възлагане на поръчки и засилен фокус върху общите разходи за експоатация и поддръжка, като съществено търсят най-съвременните автомобилни технологии, включително стандарта Euro VI и оптимална икономичност. Само през последните десет години, предхдоното поколение Mercedes-Benz Conecto отбелязва забележителни продажби сред транспортните оператори в Източна Европа, както и в страните от Близкия изток и Централна Азия.

Доставени са повече от 3000 автобуса. С разширената си гама и най-съвременни технологии, новото семейство посреща постоянно растящите изисквания относно сигурност на пътя, комфорт на пътниците, поддръжка на автомобила и др.

Новият Conecto обединява нисък общ разход за експоатация и поддръжка с минимални вредни емисии, в съответствие със стандартите Euro VI. Автобусът на „звездата“ комбинира последните технологични достижения по отношение на задвижване и шаси с безупречна сигурност и изключителен комфорт за пътниците, както и с редица улеснения за водача. По този начин новото Conecto е перфектна добавка на марката към модела Citaro, глобалният лидер в продажбите. Новият модел обаче не е толкова тясно индивидуализиран, с което ясно се отличава от Citaro, като предлага повече готови конфигурации и съответно разходите за покупка са по-ниски.

Conecto G се облагодетелства от още по-икономичното поколение двигатели OM 470. Алтернативно, Conecto за първи път се предлага и с изключително безшумното задвижване на природен газ, с ниски вредни емисии. Това прави модела още по-привлекателен в пазари като Турция и страните от Източна Европа. Mercedes-Benz продължава производството и на предходния модел за пазари, в които все още се ползва емисионен стандарт Euro III. Примери за високотехнологичните системи за сигурност са електронната стабилизираща програма ESP при соло автобусите и Mercedes-Benz ATC (системата за контрол на пречупването на съчленните автобуси) както и независимото предно окачване, което гарантира висока степен на безопасност и на комфорт.

Mercedes-Benz предлага нископодов градски автобус Conecto, с дължина 12,13 м с три врати и дълъг 18,12 м. съчленен автобус Conecto G с четири врати. Като се концентрира на ясно фокусирани конфигурации по отношение на дължина, двигатели и оборудван, повече от всякога Conecto е идеалното решение за участие в търгове в ценово чувствителни региони.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин