/ „Mercedes-Benz в България“: тази книга е идеален подарък

„Mercedes-Benz в България“: тази книга е идеален подарък

Книгата за историята на Mercedes-Benz в България е не само стойностен исторически труд, посветен на най-стария автомобилен производител в света и неговата близо 120-годишна история в България, но и важна стъпка в проучването на българското автомобилно минало.

На 160 страници в увлекателен и в същото време научен стил, който се придържа само към автентични документални първоизточници, са изложени редица неизвестни факти и събития. С подробности са разгледани периодите на монархията, Народната република и най-новата история след демократичните промени. Представени са екзотични и неизвестни модели, попаднали у нас през годините, както разбира се и най-известните представители на марката използвани, както от управляващите, така и от редица държавни фирми през последния век.

Книгата е богато илюстрирана с близо 300 снимки, голяма част от които се публикуват за първи път в българската и световната технико-историческа литература.

Така както марката Mercedes-Benz е свързана с много първи събития от нашето минало, така и тази книга също е първата по рода си, посветена на конкретна автомобилна марка и нейната история в България.

Само сега: купете новата книга на нашия редактор Иван Колев на щанда на AUTO BILD България на Automotive Expo 2023 от 15 до 17 юни в Интер Експо Център – с личен автограф и посвещение от автора!

May be an image of 2 people and text that says 'уникални албуми редки исторически фотографии и непознат факти за автомобилната история в бълг ария MERCEDES-BENZ автомобила вцарствобългария18 1896-1946 MERCEDES-BENZ българия C Auto Bild българия личен самотукличенавтограф автог посвещение от автора Auto Bild българия'

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин