Mercedes-AMG „The Flip“ на Will.I.Am е GT с муцуна на G-клас

0805
2022

Човек би могъл да си помисли, че това е автомобил, направен на компютър. Но, не, този автомобил е реален.Творецът Will.I.Am е поставил на Mercedes-AMG GT 4 врати Coupé муцуна на G-клас. Освен това уникатът притежава ретро джанти и е истинско Coupé – без задни врати.

Кръстеният официално WILL.I.AMG автомобил носи прякора „The Flip“ и има масивни, отварящи се назад врати а ла Rolls-Royce Wraith. Колата определено може да напомня и на SLS – заради разделения стъклен покрив. Емблемата на униката е с лого на мечка. Ще попитате: защо? Много просто: за да се рекламира лимитираната серия дрехи „Bear Witness“. Логото откриваме и по джантите, а вероятно го има и в задницата, но по някаква причина Mercedes-AMG не са пуснали снимки, на които да се вижда директно задницата на колата. West Coast Customs е създателят на WILL.I.AMG. Това е шестият проект съвместно с 47-годишния рапър.

Радикалната преработка на GT 4 врати Coupé не е засегнала задвижването – 4,0-литровият V8 агрегат с битурбо остава същият. Седемкратният носител на Грами твърди, че AMG разработва най-добрите двигатели в бранша. Мощността му е 585 к.с. в GT 63-версията и колосалните 639 к.с. в по-горещата версия S. 

Ще видим повече от WILL.I.AMG, който ще бъде включен в шестсерийната филмова поредица „DRIVE“, чиято премиера е на филмовия фестивал в Кан. Иначе официалният дебют на „The Flip“ ще бъде тази вечер на Гран При на Маями от Формула 1.

Цялата идея на това творение е, да бъдат вдъхновени младите хора за предприемане на големи неща.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин