Mercedes AMG S 63 Cabrio на Brabus и Fostla


6
дек.
2021

Тунинг-специалистите от Fostla са взели Mercedes AMG S 63 Cabrio на Brabus и са го покрили с впечатляващо фолио. Получило се е нещо уникално!

Mercedes S-клас Cabrio владее майсторското шофиране под открито небе. По-точно: „владееше“, тъй като луксозният кабриолет бе спрян от производство през август 2020 г. – без заместник. Скоро ролята му ще поеме Mercedes AMG SL – от актуалния S-клас поколение W223 няма да има открита версия. Така този тунингован от Fostla и Brabus кабриолет  S 63 Cabrio е нещо като последно ура за открития лукс на  Mercedes!

Като база за преработката служи разполагащия с 612 к.с. Mercedes AMG S 63 Cabrio. Автомобилът е оборудван с „Brabus Carbon Body & Sound Package“ с цена 43 500 лв. Той включва спойлер и допълнителнилни елементи за предната броня, спойлер за задния капак, заден дифузьор, както и ауспухова уредба с клапи.  Всички части за каросерията са от карбон.

В калниците има джанти „Monoblock M Platinum Edition“ с размер 21 цола, „обути” с гуми 255/35 отпред и 295/30 отзад. Джантите струват 18 650 лв.

Тунингованият Mercedes-AMG S 63 Cabrio е с впечатляваща цветова комбинация

Допълнително към тунинга на Brabus Fostla са покрили кабриолета с впечатляващо фолио с цвят „Olea Green“. Джантите са в златист цвят, което прави визията доста импозантна. Причината за допълнителните модификации: Fostla е официален партньор на Brabus в Хановер и има право да усъвършенства автомобилите на тунинг-специалистите.

V8-моторът запазва серийната си мощност

От Brabus са облагородили вътрешното пространство с осветени лайстни на праговете, карбонови лостчета на волана и специални постелки. С изключение на смъкването на въздушното окачване всичко останало е в сериен вид. Отпред работи 4-литров битурбо V8 двигател с 612 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент. С него 4х4 моделът спринтира за 3,5 секунди от 0 до 100 км/ч; с Drivers Package можете да вдигнете максимална скорост от 300 км/ч.

По желание Brabus предлага значително повече тяга. С нови турбини, специален софтуер и други мерки се стига до 800 к.с. и 1000 Нм максимален въртящ момент. Впечатляващо, но все пак не достатъчно, за да засенчи бъдещия SL с V8-хибридно задвижване. По отношение на лукса обаче струващото 380 000 лв. S-клас Cabrio е недостижимо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин