Mercedes-AMG One: чуйте звука на новия хиперавтомобил (ВИДЕО)


17
сеп.
2019

От представянето на концептуалния Mercedes-AMG Project One изминаха две години. Оттогава досега не се е чувало нищо за хиперспортния модел за милиони. Сега обаче в Instagram се появи видео с един от тестовите прототипи. От клипа може да чуете звука на мотора – който в интерес на истината не е особено впечатляващ за подобна машина.

Първоначално AMG One трябваше да бъде при първите клиенти още през 2019. Новите регулации обаче забавят старта на продажбите за 2021. Причината е преди всичко в адаптацията на 1,6-литровия V6 спрямо новите стандарти за шума на WLTP, съобщават от Carscoops. За да не изнервя 275-те клиенти, които вече са закупили цялата серия от струващия близо 4,5 млн. лева екзотичен модел, Mercedes ги покани на специално събитие в Германия. Там те имаха възможност да почувстват и чуят „бегачката“ с 1000 к.с.

Гласът на F1-агрегата е интересен, но доста „писклив“ – и надали в първия момент ще грабне сърцата на феновете. Саундът е като комбинация от звученето на модерен болид и прахосмукачка! И все пак въпросното видео не е определящо за начина, по който ще звучи серийната модификация на машината, още повече, че и качеството на самия клип не е особено високо. От друга страна, и ауспуховата система вероятно ще бъде модифицирана – вероятно от Mercedes-AMG ще потърсят начини, за да направят звука по-характерен. Клиентите определено биха го оценили!

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >