Mercedes-AMG GT Concept: с 800 „коня“ и хибридно задвижване срещу Panamera

Mercedes-AMG GT Concept е предшественик на сериен AMG GT с четири врати. Моделът разчита на хибридна техника и повече от 800 к.с.!

0703
2017

С Mercedes-AMG GT Concept Daimler разкрива две линии от бъдещето на своите модели. От една страна, Mercedes-AMG сигнализира за разширяването на GT-фамилията. С други думи, GT-то с четири врати ще конкурира Audi A7 и Porsche Panamera. От друга страна, шоуавтомобилът трябва да покаже, че Mercedes-AMG се преориентира към хибридите.

Лимузината-купе AMG GT би могла да стане третият модел след SLS AMG и AMG GT (Coupe), който е разработен самостоятелно от Mercedes-AMG в Афалтербах и първият с означението EQ Power+. То ще присъства върху всички „напомпани“ хибриди на Mercedes-AMG. Ако някой си представя скучни Plug-in хибриди, ориентирани към максимална икономичност, явно не познава Mercedes-AMG. Специалистите по увеличение на мощността обещават микс от динамика при шофиране и енергийна ефективност. Това е възможно благодарение на бензинов V8-мотор, комбиниран с електродвигател. Според AMG хибридната система мобилизира до 600 кВт (около 815 к.с.). Благодарение на двойно задвижване 4Matic+ 100 км/ч трябва да бъдат достигани за по-малко от 3 секунди.

Типичен за AMG дизайн

И визуално шоукарът е истински AMG GT. Предният спойлер с дизайн тип A-Wing, т.нар. Powerdomes на предния капак и радиаторната решетка тип Panamericana са типични за AMG дизайнерски елементи. Германците много се гордеят с новата графика на светлините, при които е използван т.нар. „светлинен шнур“. Футуристично изглеждат малките камери, заместващи огледалата – но надали те ще „оцелят“ до серийното производство. Вероятно до него няма да стигнат и хромираните джанти – но същото не важи за керамичните спирачки.

До конвейера вероятно ще се „добере“ и дизайнът на задницата. Тесните задните светлини са типични за AMG GT. Дифузьорът и централно разположеният ауспух в стил Bugatti Veyron сигурно ще претърпят леки корекции. Въпреки това производителят съобщава, че концепцията е максимално близка до сериен модел. С него от пролетта на 2018 г. Mercedes планира да атакува Porsche Panamera Turbo, BMW M6 Gran Coupe и Audi RS 7.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин