Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé: SUV-купе с AMG-мощ

Mercedes-AMG пуска GLC 43 и като спортно купе. Двигателят е познат, но външният вид е променен. Запознайте се с най-важното за новото SUV-купе!

0109
2016

Семейството на GLC расте ли расте. Освен стандартния GLC от скоро се предлага и по-спортният GLC Coupé. След първата AMG-версия на GLC Mercedes-AMG готви и топмодификация на GLC Coupé – Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé. През 2017 г. и двата варианта на каросерията ще се появят и като GLC 63 (Coupé).

V6 Biturbo-моторът на GLC 43 Coupé вече ни е познат от всички модификации 43 на Mercedes-AMG. Освен в E 43 (401 к.с.) при всички други модели (C 43, GLC 43 и SLC 43) агрегатът винаги развива 367 к.с. и максимален въртящ момент 520 Нм. Благодарение на скъсените времена за превключване на 9G-Tronic мощността в GLC 43 Coupе е достатъчна за спринт от 4,9 секунди от 0 до 100 км/ч. Електронно ограничение прекъсва демаража на 250 км/ч – без по-нататъшни уговорки, дори срещу доплащане то не може да бъде премахнато от производителя.

Купето трябва да има и офроуд способности

Спортното окачване е базирано на познатото въздушно окачване и посредством увеличения негативен вертикален наклон отпред и отзад трябва да осигури по-добра динамика на SUV-купето. Серийното двойно задвижване 4Matic, както и при SUV-брата GLC 43, е с ориентация назад (разпределение 31:69). Както всяко истинско AMG, и GLC 43 Coupe разполага със селектора за режими на шофиране (общо 5 – Eco, Comfort, Sport, Sport Plus и Individual). Други „добавки“ за спортно шофиране са спортно параметрично кормилно управление, както и вентилирани и перфорирани дискове с размер 360 мм отпред и 320 мм отзад. Топмоделът трябва да се справя безпроблемно и с разходки извън пътя. Клиренсът ще може да бъде увеличаван посредством бутон от купето. Дълбочината на газене от 300 мм позволява и преодоляване на леки водни препятствия, освен това машината може да тегли ремаркета със спирачки с тегло до 2460 кг.

Визуално GLC 43 Coupé отпред почти не се различава от GLC 43. Топверсията на GLC Coupe получава „диамантена“ радиаторна решетка с хромирани елементи, само един ламел и големи въздухозаборници в бронята. Детайл за познавачи е по-скосената А-колона на версията Coupe. Естествено, в профил е разпознаваема спускащата се назад линия на покрива. Отзад хромираните ауспухови тръби издават топмодификацията. Както и по-маломощните си събратя, и AMG-то няма чистачка на задното стъкло. Освен това серийно машината се оборудва с 19-цолови джанти – който иска по-големи, може да си поръча като опция 21“.

GLC 43 Coupé ще бъде при търговците от декември 2016 г.

Интериорът е спортен: седалките дават много добра странична опора, воланът е скосен отдолу, а червените шевове по салона и коланите са серийни. Като екстра има седалки тип „леген“ и волан с алкантара в точките на захват. На борда е и Racetimer за отчитане времената на обиколка. Багажникът разполага с обем 491 литра, а от Mercedes обещават, че отзад няма да бъде твърде тясно въпреки скосения покрив. Поръчките за новия модел ще бъдат приемани от 6.10.2016 г. и той вероятно ще струва около 130 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин