Новини » Mercedes-AMG G 65 Final Edition: заключителен акорд

Mercedes-AMG G 65 Final Edition: заключителен акорд

2910
2017

Приключва производството на Mercedes-AMG G 65. Да не би разходът на гориво на модела от 17 литра на 12-цилиндровия мотор да са били прекалено много?  Не, причината е друга. Предстои смяна на поколенията на G-клас – през 2018 г. ще се появи новото поколение, което ще се предлага дори отново с V12-версия. Като сбогом със стария 12-цилиндров модел Mercedes ни предлага Final Edition, която ще бъде произведена само 65 пъти в цял свят.

6,0-литровият битурбо V12 агрегат е серийно с 630 к.с., както и максимален въртящ момент от 1000 нютонметра. Трансмисията е седемстепенна автоматична, а задвижването – двойно. Автомобилът ускорява за 5,3 секунди до темпо 100, максималната скорост е ограничена на 230 км/ч. Големият клиренс и големите ходове на пружините са отлична предпоставка за отлични офроуд възможности.

Другите отличителни белези на Final Edition са бронзовите детайли. В този цвят са 21-цоловите алуминиеви джанти, страничните огледала, рамката на решетката на радиатора, защитата на дъното на автомобила и капакът на резервното колело. Спирачните апарати са сребристи. В унисон с бронзовите детайли са и светлокафявите декоративни шевове на седалките и по арматурното табло. Комфортният пакет за седалките включва многоконтурни седалки и климатизирани предни седалки. Цените на G 65 Final Edition започват от 620 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ