Mercedes AMG G 63 Grand Edition: лимитиран на 1000 бройки

0507
2023

Mercedes-AMG представи нов вариант на G 63 – Grand Edition, който е лимитиран на 1.000 бройки. Мощният всъдеход е получил многобройни оптични акценти във вътрешното пространство и по външността. Със златист цвят и много други интересни детайли.  

Освен това Mercedes-AMG G 63 Grand Edition е боядисан със специален лак в черно манго, като контрастния цвят блести. Златистият цвят краси предната и задната броня, предната предпазна кора и емблемата на резервното колело. Златистият цвят е също и по долната част на вратите, като за първи път логата на AMG и Mercedes също са в този цвят. В калниците има внушителни 22-цолови джанти на AMG в златист цвят и черни централни болтове и звезди на Mercedes в златисто.

Във вътрешното пространство Grand Edition е издържана в черно-златисто. Емблеми на AMG има по черните прагове, седалките са тапицирани с  черна кожа със златисти контрастни шевове. Другите декоративни елементи са изработени от Mercedes от карбон в меден цвят.

Производителят пуска G 500 V8 Final Edition, който ще бъде последният с V8-двигател в това ниво на оборудване. От този специален модел са планирани само 1 500 екземпляра.

По задвижването на G 63 Grand Edition няма промени. Битурбо 4,0-литровият V8-двигател на G 63 продължава да е с 585 к.с. Цената е повишена – специалният модел струва поне 457 500 лв. и може да бъде поръчван.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин