Mercedes-AMG G 63 с интериор за 100.000 лв.

0501
2023

Когато един нормален Mercedes-AMG G 63 не ви се струва достатъчно впечатляващ: представяме ви „Gold and Mint“ Edition на Carlex Design. Преработката струва 100.000 лв.!

Манията около актуалния Mercedes G-клас не затихва! Междувременно ръбестата офроуд-класика не можеше да бъде поръчвана, тъй като Mercedes не бе в състояние да изпълни вече приетите поръчки. Сега G 400 d, G 500 и G 63 отново могат да се поръчват – но с дълъг период на доставка!

Това доведе до екстремно покачване на цените на употребявани G-клас през последните години. Двугодишен G 63 с добро оборудване и пробег от 40.000 километра в момента се предлага за поне 380.000 лв. В момента базовият G 63 струва като чистоново 374.000 лв. със съответното време за чакане.

Ако искате да притежавате G 63, пресметнете времето за доставка и все пак не ви е достатъчна заводската му визия, то можете да посетите тунинг-специалистите от Carlex Design. Полската фирма от години прави доста впечатляващи преработки и е известна с висококачествените си тунинг-изпълнения.

23-цолови джанти и карбон в интериора

Най-новото творение се нарича „Gold & Mint Edition“ и е базирано на разполагащия с 585 к.с. Mercedes-AMG G 63. Лакът на G-клас е „ментово-зелен“, а освен това G 63 има карбонова решетка с ново лого, като дори и капакът на резервното колело е от карбон.  Джантите са внушителни – 23-цолови.

Carlex Design всъщност са специалисти по облагородяване на интериора – „Gold & Mint Edition“ не прави изключение в това отношение. Преработено е цялото вътрешно пространство – в унисон с цвета на каросерията. Арматурно табло, централна конзола, тапицерии на вратите и волан – всичко това е покрито с матово-зелена кожа. Оригиналните предни седалки са наново моделирани в областта на раменете и също както и задните са получили нова тапицерия.

Таванът и всичките колони на покрива са облагородени с ментово-зелена алкантара, като дори и задната врата е тапицирана с алкантара и кожа. Определено този интериор не е за хора със слаби нерви и за нетърпеливи клиенти, тъй като цялостната преработка трае около месец и струва малко над 100.000 лв. (плюс базовия автомобил, разбира се). За сумата на преработката можете да си купите чистонов Mercedes AMG CLA 35.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин