Mercedes-AMG E 43: тъмната страна на силата

Mercedes-AMG E 43 изглежда много „лош“ и пращи от мощност, като дори всява респект на фотографите

2503
2016

При първата среща с Mercedes-AMG E 43 нашият фотограф избяга. Черните автомобили на изложенията под светлината на прожекторите са синоним на проблеми за него – заради отражения, отпечатъци от пръсти и т.н. Аз обаче бих си поръчал специалния Benz именно в този цвят. Toчно така трябва да изглежда лимузина на AMG. Освен това екстериорният цвят се връзва идеално с цвета на черната кожа на седалките, както и с червеното на предпазните колани и с контрастните шевове по тапицерията.

3-литровият V6 с принудително пълнене е много потентен

Червено и черно е основната тема и в моторния отсек. Там работи преработен 3-литров V6-агрегат. Нови турбокомпресори, работещи на 1,1 бара, осигуряват 401 к.с. Още на щанда обаче става ясно, че E 43 е „лошо момче“. Три големи отвора отпред осигуряват оптимално охлаждане. „Диамантената“ решетка с хром и фин надпис AMG дава малко блясък на тъмния Е-клас. Отзад има две хромирани ауспухови тръби и дифузьор. Новост са и опционалните 20-цолови джанти в два цвята. Зад тях се крие спортна спирачна система AMG. Преди влизане в кокпита кракът на шофьора минава над светещото лого на AMG – може би, за да ни напомня с какво точно си имаме работа. Спортните седалки, направени с микс от кожа и алкантара, не само изглеждат прекрасно, но и осигуряват идеално обхващане на телата на водача и пътника до него без да бъдат прекалено „груби“.

В удобния за хващане волан са интегрирани познатите „тъчпадове“ за управление на дигиталното табло.

В удобния за хващане волан са интегрирани познатите „тъчпадове“ за управление на дигиталното табло.

Истинският „снаряд“ ще бъде Е 63

В удобния за хващане волан са интегрирани познатите „тъчпадове“ за управление на дигиталното табло. „Зад“ селектора за избор на предавките се крие трансмисия 9G-Tronic с по-кратко време за превключване. Ще усетите динамичните амбиции на колата по-скоро по карбона в интериора, отколкото по спортното окачване. Колата ще бъде предлагана от септември т.г. на цена около 140 000 лева. Който има повече търпение и достатъчно пари, по-добре да изчака „черешката на тортата“ – Е 63, чиито тестове вече се провеждат. Вероятно V8-чудовището на топверсията ще генерира около 600 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин