Mercedes AMG планира спортна версия на компактния електрически SUV EQA


13
февр.
2021

Mercedes AMG работи по спортни версии на новите електрически модели от семейството на EQ. Началото ще бъде поставено с EQA. AUTO BILD ще ви даде информация.

Mercedes AMG планира спортни варианти на електромобилите EQA, EQB, EQE и EQS. Членът на Управителния съвет, отговарящ за разработките Маркус Шефер сподели тази информация в рамките на презентацията на електрическия SUV EQA. Най-вълнуващата информация като технически характеристики и пазарен старт обаче не бяха назовани.

Мощността ще бъде на нивото на двигателя с вътрешно горене

Началото изглежда ще бъде поставено от EQA, тъй като моделът е единственият представен от четирите – но засега само във версия със 140 кВт. (190 к.с.). Mercedes обаче вече обявиха, че EQA ще има и топмодел с 200 кВт. (272 к.с.) и двойно задвижване. Вероятно AMG ще се ориентират по мощността на варианта GLA с двигател с вътрешно горене. Още в базовата версия GLA 35 той разполага с 225 кВт. (306 к.с.), а топмоделът му 45 S е дори с 421 к.с. (310 кВт.). Тези стойности са напълно постижими за AMG-варианта на EQA и базирания на същата платформа EQB.

EQS с 612 к.с.

За електрическия S-клас EQS отдавна има слухове за AMG версия. Тук са планирани 450 кВт. (612 к.с.). Mercedes ще използват за компактния си електромобил задвижването на EQE, но вероятно с по-малка мощност.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >