Mercedes AMG е най-бързият автомобил от високия клас на пистата Нюрбургринг

1111
2020

Mercedes вече притежава нов рекорд от пистата Нюрбургринг. Mercedes AMG GT 63 S 4Matic+ е най-бързият автомобил от висок клас на Нордшлайфе. Информацията

Нов рекорд от пистата Нюрбургринг за Mercedes AMG: Mercedes AMG GT 63 S 4Matic+ е най-бързият автомобил от висок клас на Нордшлайфе. Инженерът по разработката Демиан Шаферт е бил зад волана на притежаващото 639 к.с. Coupe с четири врати и е изминал дългата 20,823 километра отсечка за 7:27,800 минути. Така рекордът за автомобил от високия клас отново се връща в Афалтербах.

По информация на Mercedes по автомобила не са правени кой знае какви промени във връзка с обиколката. От съображения за сигурност е монтирана седалка тип корито с четириточкови предпазни колани за водача. Гумите Michelin Pilot Sport Cup2, с които е бил автомобилът по време на обиколката, могат да се поръчат от всеки клиент на GT 63 S 4Matic като допълнително оборудване. Същото важи и за опционалния аеродинамичен пакет, повишаващ стабилността на автомобила при висока скорост и редуциран коефициента на аеродинамично съпротивление на автомобила.

Фината шлифовка на автомобила прави възможно рекордното време

Mercedes приписват бързата обиколка между другото и на преработената наскоро еластокинематика (контролирано движение на окачването на колелата) на бързото Coupé. Изцяло променливото двойно задвижване, активните задни завиващи колела, електронно управляваният диференциал на задната ос  и системата за пъргавина AMG Dynamics са серийни. о данни на производителя последната система използва в режим „Master“ всички възможности на изцяло променливото двойно задвижване и ги комбинира интелигентно с уменията на светкавично бързо управляващия се блокаж на диференциала. Допълнително монтираното окачване втвърдява в режим „Race“ настройката на амортисьорите и прави управлението по-директно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин