Mercedes A 250 или VW Golf GTI: кой е по-добрият хотхеч? (ТЕСТ)

2312
2020

ИДВА ТИ НАПРАВО ДА ЗАПЛАЧЕШ. Междувременно трябва да броиш около 75 000 лв. за семеен автомобил, който доставя удоволствие на таткото. Толкова например струва новият VW Golf 8 GTI. Най-обикновеният вариант на Golf може да бъде ваш за горе-долу половината.

При Mercedes подобно настроение струва не по-малко: A 250 4Matic е с цена минимум 72 300 лв. Твърде болезнено, нали? Но няма какво да се направи. Въпросът е само къде – при VW или при Mercedes – ще получите по-добре оборудван автомобил, повече скорост, повече спорт и повече удоволствие за многото пари. Ще го изясним след нашия сравнителен тест по точки. A 250 се предлага само с автоматични скорости, а при VW версията на Golf с механична скоростна кутия ще се появи чак през 2021 г., така че в момента GTI също е с автоматични скорости (DSG). И при двата автомобила за превключване на предавките се грижи 7-степенна автоматична трансмисия. Подобни са и нещата при двигателя и окачването. 2-литров турбо бензинов мотор с 4 цилиндъра предава въртящия момент към предните колела. При разполагащия с двойно задвижване модел на Mercedes максималният въртящ момент е 350 Нм, а VW разполага дори с 370 Нм.

Притежава стил: любовта към детайла личи от декорацията по спиците на волана и вентилационните дюзи, дигиталните уреди са възможни в приятния класически вид на Mercedes. Страхотна навигация!
Красота и карирана тапицерия в ретро стил за седалките, достатъчно шарени информационни нива в кокпита – все пак е модерно.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин