Mercedes 600 SEL: тунингованият олдтаймер на S-клас с 615 к.с.!

2509
2022

Тунинг-специалистите от Renntech са направили ъпгрейд на и без друго мощния Mercedes 600 SEL от 1992 г.: над 200 к.с. повече!

Серийната мощност е 408 к.с., като тази стойност е доста респектираща – най-вече за 30-годишен двигател с вътрешно горене,  Renntech обаче са добавили още: вземате един Mercedes 600 SEL (W 140) от 1992 г. с 6-литров V12-двигател (M120) и оставяте тунин-специалистите да си свършат работата.

Резултатът: 7,6 литра работен обем, 615 к.с. и максимален въртящ момент от 953 Нм. За целта е пипнато това-онова – отвън голямата мощност не се забелязва директно.

Дизайн: на пръв поглед семпла S-класа

Ако познавате 600 SEL, то сте наясно, че под капака има солидно количество „кончета”. За да установите колко са с точност, трябва да погледнете внимателно. Нови са предният сплитер Renntech, малкият заден спойлер и вентилационните отвори в калниците. Иначе S76R – така се нарича модифицирания олдтаймер – е получил впечатляващи алуминиеви джанти с размер 19 цола на Renntech.

Когато погледнете отзад, ще забележите, че този Benz е особен. Там пише „Renntech“ и „S76R“. С лого на Renntech са и двете крайни ауспухови тръби от неръждаема стомана.

Вътрешно пространство: 90-те години срещат карбон и декоративни шевове

Във вътрешното пространство тунинг-специалистите също залагат на микс от оригинал и модерно. Сега воланът на Mercedes е украсен с карбонови апликации, като от същия материал има голямо количество по арматурното табло.

Седалките с червени контрастни шевове не са оригинални – същите шевове присъстват и по арматурното табло. Важен детайл е сребристият плакет на централната конзола: „S 76 R, 1 of 1“.

Двигател: с над 200 к.с. повече

Наистина решаващи са техническите модификации, на които този Benz дължи увеличението на своята мощност. Нови са титановите мотовилки, AMG-разпределителни валове, блокаж на диференциала, карбоново-керамични спирачни дискове, преработена система за амортисьори.

Така тунингованият олдтаймер взема спринта от 0 до 96 км/ч за под 5 секунди. Максималната скорост е 249 км/ч. Засега няма информация относно цените на Renntech S76R.

Вижте предложенията за Mercedes 600 SEL:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=47&mo=1858&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин